Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Zločinné myšlenky (Thoughtcrimes)

Středa, 25 leden, 2006 v 2:57. Autor honajz

Stokrát škoda, že v USA platí zásada natočit nejdříve pilotní film, a teprve podle něho usoudit, zda se chytí a půjde natočit celý seriál. Protože tenhle pilot patří sice k béčkovým scifárnám, ale přece jen měl o hodně chytřejší scénář, než dejme tomu nějaký seriál 24 hodin. Takže ano, hádáte správně, seriál, jenž se měl vysílat od jara roku 2004 na TV kanálu USA Network, se nakonec nekonal. Zbyl jen tenhle pilotní film.

Představuje mladou dívku Freyu, která slyší hlasy. Není však blázen, je telepatkou, i když o tom sama neví. Po vzoru Bessonovy Nikity ji angažuje NSA (Národní bezpečnostní agentura), kde holka projde tvrdým telepatickým výcvikem, aby mohla pomocí čtení v myslích zločinců objevit teroristu, vyhrožujícího likvidací ústavních činitelů USA. Jako pozorovatelka u FBI je proto přidělena k mladému zmatkářskému agentovi, a spolu s ním vyráží pátrat do ulic. Snímek má zvláštní, trochu paranoidní a temnou atmosféru, což asi testovací obecenstvo nevydýchalo.

Film se dá sehnat s českou podporou na DVD. Formát obrazu 1,85:1, zvuk anglický, francouzský a německý v DD 5.1, české, anglické a volajaké jiné titulky. Bonusy jsme hledali i s lupou, ale ani rádcové nenašli. Žel, film je alespoň trochu dobrý, takže ho nejde prohlásit za vyloženou pakárnu.

rok: 2003
režie: Breck Eisner, hrají: Navi Rawat, Joe Flanigan (Stargate: Atlantis)
imdb: www.imdb.com/title/tt0339785/ 
hodnocení: 2 pakáry z 5

Rubrika Recenze