Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Mrakodrap (Skyscraper)

Neděle, 01 leden, 2006 v 22:19. Autor ozzy666

Začínám mít pocit, že na Pakárnách neuveřejňuji recenze filmů, které by plně korespondovaly s názvem serveru. Ne, že by to nebyly pakárny, ale jsou to většinou pakárny běžné, každodenní, nijak výjimečné – a to mě poněkud hněte. Abych dostál předsevzetí věnovat se především tomu nejhoršímu ze světové kinematografie, splatím svůj dluh opravdu vypasenou pakárnou s bývalou sexbombou Annou Nicole Smithovou.

Skupina teroristů má zálusk na kufřík, obsahujícího důmyslné zařízení pro ovládnutí světa. Najmou si tedy nic netušící pilotku soukromé dopravní agentury, aby je vrtulníkem dopravila na střechu mrakodrapu, kde má dojít k výměně. Během několika následujících minut se ovšem kufřík čirou náhodou octne v držení naší hrdinky. Začne honička, během níž vyřídí pár teroristů, odhalí vnady a zavzpomíná na sex pod rozkvetlou jabloní. Na pomoc jí mezitím spěchají manžel – policista a malý brýlatý komický strážný (vypadá jako ten z Policejní akademie). Času je málo, v sázce jsou životy celkem netečných, kolem posedávajících rukojmích.

Tvůrci si nelámali hlavu se základní kostrou příběhu a celkem nepokrytě se inspirovali (jakkoli to z mého krátkého popisu nemusí být patrné) Smrtonosnou pastí, okrajově i Jasným nebezpečím. Proč ne, krade se i v lepších rodinách. V tomhle případě bylo ale jasné, že štáb na nic lepšího prostě nestačí. Režisér je bezradný, kameramanovi v nevhodnou chvíli zakrývají scénu motající se vedlejší postavy, střihač nemá z čeho stříhat a v důležitých okamžicích se mu nedostává odpovídajících záběrů. Hezké je, jak se někdy objevují zásahy od pistole na tělech obětí jinde, než kam aktuálně míří zbraň. Herci jsou samozřejmě oživlá dřeva s artikulačními problémy, avšak i mezi nimi působí Anna Nicole jako neprospívající prvňáček mezi matfyzáky. Její projev je bezbarvý, mdlý, monotonně tupý, hlas neuvěřitelně mečivý a hloupý. Ačkoli Mrakodrap není ani náhodou erotický thriller, podává Anna nejlepší výkon ve dvou odvážných erotických scénách, které s dějem sice nemají nic společného, ale atraktivitu filmu zvedají o dobrých 200 %. I když už v té době nepařila k nejštíhlejším, měla dost daleko k obrovitému monstru, které se z ní stalo později (viz The Anna Nicole Show). Investice do impozantních silikonových implantátů se i tentokrát ukázala být moudrou volbou.

Jsem vážně rád, že jsem mohl být při tom. Obraz neohrabané postavy Anny Nicole Smithové, jak v závěrečném souboji vyřídí hlavního padoucha několika přesnými kopy z otočky, jsem si pak dlouho nemohl vyhnat z hlavy...

rok: 1997
režie: Raymond Martino, hrají: Anna Nicole Smithová
imdb: www.imdb.com/title/tt0114467/ 
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze