Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Hell Comes to Frogtown

Čtvrtek, 05 leden, 2006 v 1:17. Autor ozzy666

Hell Comes to Frogtown je typ filmu, jehož uveřejnění na Pakárnách mě vždy potěší. Dobrodružná sci-fi komedie, která si na nic nehraje a současně se nepitvoří divákovi do obličeje. Je přiměřeně svižná, průhledná a kouzelně mělká. Vybalancovat všechny tyhle hodnoty, vyžaduje od režiséra jistý smysl pro styl.

Natočil ji v žánru dobře etablovaný producent a režisér Donald G. Jackson a nepochybuji, že po celou dobu natáčení (za jak dlouho to mohl sfouknout? za měsíc?) věděl přesně, co dělá. Do hlavní úlohy obsadil Roddy Pipera, chlápka, co vypadá jako obtloustlý sedlák a mnozí si na něj vzpomenou z Carpenterovy klasiky Oni žijí (They Live). Jako ženský element po jeho boku příjemně překvapí Conanova barbarská družka Valerie - Sandahl Bergmanová (Xanadu, TekWar, She, Rudá Sonja). Ačkoli zde, ve spodním prádle a s obrovskými brýlemi, majícími zdůraznit její vyšší inteligenci, ani trochu barbarsky nevypadá. Za povšimnutí stojí ještě bezvýznamná herečka Cec Varrellová, která se svlékla také v Crichtonově sci-fi Runaway s Tomem Selleckem.

Po nukleární válce nastane všeobecný chaos. Co je ovšem nejstrašnější, že drtivá většina lidské populace je vinou ozáření neplodná. Náš hrdina představuje archetyp sympatického padoucha a hyperfertilního svůdce, jenž je výměnou za svou svobodu "přinucen" přenést (k jeho štěstí klasickým způsobem) své geny na několik vybraných zdravých krasavic a zajistit tak přežití lidského pokolení. Nedokážu si představit člověka, co by se do role playboye hodil míň, než právě Piper, ale beru, že jako chlap to dokážu těžko posoudit. Dřív, než se tedy pustí do práce, musí zmíněnou skupinku krasavic vyrvat ze spárů zmutovaných žab, ovládajících městečko Frogtown.

Následuje pár cudně lascivních a několik úsměvných akčních scének, okořeněných jednoduchými vtípky a provařenými hláškami. Ale popravdě, v tomhle případě by mě docela mrzelo kdyby nezazněly. Hell Comes to Frogtown je příjemné pokoukání, a kdyby mělo o malinko větší spád, mohlo to dotáhnout na pěkných 5 pakárů. Takhle to budou jen 4 - zato zasloužené.

rok: 1987
režie: Donald G. Jackson, hrají: Roddy Piper, Sandahl Bergmanová, Cec Varrellová
imdb: www.imdb.com/title/tt0093171/ 
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze