Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Wolf Lake (Wolf Lake)

Neděle, 08 leden, 2006 v 18:44. Autor ozzy666

Wolf Lake je neúspěšný, pouze devítidílný seriál Daniela Knaufa (je podepsán i pod výbornou nadpřirozenou sérií Carnivále, vysílanou na HBO). Zpočátku vypráví příběh o detektivovi, kterému někdo unesl dívku. Najde auto plné krve a jinak nic. Rozhodne se tedy zjistit, co přesně se tehdy v noci na ulici před jeho domem přihodilo. Pátrání ho zavede až do na první pohled normálního městečka Wolf Lake (Vlčí jezero). Pomalu se začne seznamovat s jeho obyvateli a stejně jako divák, i on začíná nabývat dojmu, "že tady není něco v pořádku". Tím končí druhý díl a až do této chvíle, je seriál perfektní. Napínavý a záhadný. Plíživá nejistota a podvědomý dojem hlavního hrdiny, že se děje něco nepřirozeného, ale současně si vnitřně odmítá připustit, že by to mohla být pravda, nepůsobí na diváka ani trochu vykonstruovaně. Mrazivá atmosféra nočních blat, opar nad jezerem, až kýčovitě stylizovaný úplněk doprovázený táhlým legátem vyjících vlků se střídá s nervózním podpovrchovým napětím běžných denních scén v ulicích městečka. To vše vyvolává velký příslib a tedy velké očekávání toho, kam se bude děj ubírat v příštích dílech. Jaká tajemství pro nás detektiv John Kanin poodhalí. Formule, která tak znamenitě fungovala např. v Lynchově legendárním seriálu Twin Peaks, si našla nového talentovaného tvůrce.

Po dvou úvodních dílech bohužel zůstalo jen u příslibu. V televizní stanici CBS zjistili, že potřebují spíš nadpřirozený seriál pro teenagery než horor o vlkodlacích, a tomu bylo podřízeno vše, co následovalo. Děj byl podstatně přepracován, původní premisa se rázem ocitla na vedlejší koleji a do popředí vystoupily mladší postavy. Občas se mihnul i záblesk původního příběhu a došlo na výrazně zajímavou pasáž (např. "strašidelný" dům v osmém dílu), avšak vzhledem ke zbytku seriálu se jednalo o ojedinělé situace. Neorganické a násilně včleněné. Změnu doznal i soundtrack – doprovodná instrumentální hudba byla účelově nahrazena kytarovým grungem.

Detektiv John Kanin po příjezdu do města a poté co se ho z něj někteří (vlkodlaci) snaží vyhnat dostane nabídku od místního šerifa, aby se stal jeho zástupcem. Willard Cates, otec jeho ztracené dívky Ruby a zároveň vůdce smečky je smrtelně nemocný a hledá za sebe nástupce. Vidí ho v hejskovitém mladíku Tylerovi z konkurenčního klanu Creedů a chce, aby se za něj jeho dcera provdala. Mladík má však poměr i s Catesovou manželkou Vivian. Komplikované milostné vzplanutí vzejde rovněž mezi šerifovou dcerou Sophií a Willardovým synem Lukem; dívka nosí brýle a brigádničí jako servírka, zatímco nezodpovědný bohatý chlapec prohání své krásnější spolužačky. Otec – šerif Donner se snaží najít ke své dceři cestu, ale ta je v pubertě, takže je vesměs neúspěšný. Milostné motivy ještě korunuje skrývaný bývalý Donnerův vztah s Vivian. A jak do toho všeho zapadá John Kanin? Těžko...!

Seriál Wolf Lake je slušně herecky obsazen. V hlavní roli se představí Lou Diamond Phillips (Mladé pušky, Big Hit) , dále v něm uvidíme Bruce McGilla (Jack Dalton z MacGyvera) jako Willarda Catese nebo Grahama Greena (Tanec s Vlky, Maverick) v roli učitele a jakéhosi moudrého, ale nevyzpytatelného ducha celé komunity.

rok: 2001
hrají: Lou Diamond Phillips
imdb: www.imdb.com/title/tt0281524/ 
hodnocení: 3 pakáry z 5... jen díky prvním dvoum dílům.

Rubrika Recenze