Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Kerberos (Cerberus)

Čtvrtek, 02 březen, 2006 v 3:25. Autor ozzy666

A máme tu opět jednu z perel, za níž je zodpovědná americká kabelová televize Sci-fi Channel. V tolik oblíbeném rumunském filmovém studiu MediaPro (BloodRayne, Elvira's Haunted Hills) dala vzniknout nadpřirozenému hororu o trojhlavém psovi. Ani tentokrát nedojde k žádnému překvapení - výledkem je pakárna, ze které mě ještě teď bolí hlava.

Námět je nicméně lákavý: z Rumunska má být na výstavu v New Yorku převezeno brnění starověkého dobyvatele Attily Huna. Ještě před převozem je však ukradeno skupinkou ozbrojených lupičů. Později se ukáže, že akci naplánoval bývalý severokorejský generál, bažící po moci a pomstě. Z nápisu na této relikvii se totiž dá odvodit místo, kde je ukryt Attilův kouzelný meč (jeho existence je historický fakt), kterým si v dávných dobách podrobil část Evropy a který teď střeží pes Kerberos. Padouch proto nechá unést krásnou vědkyni, aby nápis rozluštila a k meči je dovedla. Americká tajná služba však ví, co je v sázce...

Neúspěšný herec John Terlesky je špatný scénárista a ještě horší režisér, a tak profesní dojem zachraňuje hlavně jistá ruka a střízlivé oko najatého rumunského kameramana (i když jsou některé záběry zbytečně kýčovité). Terlesky nejen nemá talent, ale možná ani zájem. Nepatlá se s věrohodností ztvárnění scén, a raději vše nahrazuje spoustou nudných klišé, póz a obligátních plků - nad běžně únosnou mez. Děj je nesmírně plochý, průhledný, a tedy vůbec ne napínavý.

Netřeba připomínat, že digitální triky jsou levné. Přesto jsou použity zbytečně okázale, a tak, když trojhlavý pes z říše mrtvých trhá končetiny a ohlodává trupy svých obětí, může se divák konečně nahlas zasmát. Šetřilo se i na lokacích. Hrdinové zdolávají zdi citadely, ale vše, co z ní uvidíme, je kus vížky nějaké polní kapličky a sklepení, vylepšené polystyrenovými šutry. Korunou všeho je závěrečná scéna, při níž se i otrlý rumunský kompars musel nevěřícně chytat za hlavu. Nejdramatičtější z celého filmu tak zůstávají úvodní titulky.

Nudná a obtížně sledovatelná pakárna, které se účastnili Emmanuelle Vaugierová (Painkiller Jane) a Greg Evigan (TekWar, DeepStar Six).

rok: 2005
režie: John Terlesky, hrají: Emmanuelle Vaugierová (Painkiller Jane), Greg Evigan (TekWar, DeepStar Six)
imdb: www.imdb.com/title/tt0421121/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze