Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Crimson Force

Středa, 08 březen, 2006 v 2:21. Autor ozzy666

Všechny filmy Scifi Channelu trpí stejným nešvarem. Mají poměrně nosný námět, ale otřesné provedení. Rozpočet je nízký a času málo. Jen málokdy se čirou náhodou stane, že producenti natrefí na talentovaného, ale zatím neznámého, a tedy laciného režiséra. Aniž bych chtěl být zbytečně příkrý, střihač David Flores (Python 2, Manticore, Varování) takovým režisérem opravdu není.

Je rok 2037 a k Marsu se blíží raketoplán ze Země. V posádce, která má učinit ten historický krok a jako první vystoupit na rudou planetu, je proti vší logice výběr ťulpasů a neurotiků. Kapitán je od pohledu psychopat. Při přistávacím manévru selžou za podivných okolností důležité obvody a raketoplán je vážně poškozen. Protože je let spolufinancován soukromou společností, hlavním cílem je najít a získat technologii na nevyčerpatelný zdroj energie. Ten nějak souvisí s pyramidou nacházející se poblíž. Posléze se ukáže, že na čtvrté planetě existuje vyspělý život a že dvě hlavní marťanské frakce mezi sebou vedou skrytou válku. Další vývoj děje už suverénně překračuje hranice běžné pakárny a vydatně zadělává na plný počet pakárů.

Není nic špatného, když se autoři inspirují u lepších a chytřejších filmů, dokonce mi nevadí, když je kompletně vykradou. Podstatné je, aby do svého díla dostali aspoň něco překvapivého, nečekaného nebo obecně zajímavého... když už ne originálního. V Crimson Force se dramatičnosti dosahuje třesením kamerou a sršením jisker z ovládacích panelů. Akční scény – tedy scény, kde se postavy trochu rychleji pohybují, protože jim to předepisuje scénář – jsou stejně nudné a bídné, jako dialogy. Výprava si nelámala hlavu ani s kulisami, a tak mají interiéry raketoplánu normální vysoké studiové stropy.

C. Thomas Howell (Stopař, Rudý úsvit, E.T.) si zahrál kapitána Baskina a přehrává jako venkovský ochotník v klasickém dramatu, svůj standard naproti tomu drží Tony Amendola (Bra'tac z Stargate SG-1) a Steven Williams (kapitán Fuller z 21 Jump Street). Ale jak říkám, mdlé a nezáživné i na levné béčko.

rok: 2005
režie: David Flores, hrají: C. Thomas Howell (Stopař, Rudý úsvit, E.T), Tony Amendola (Bra'tac z Stargate SG-1), Steven Williams (kapitán Fuller z 21 Jump Street).
imdb: www.imdb.com/title/tt0453465/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze