Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

The Fallen Ones

Pátek, 10 březen, 2006 v 1:27. Autor ozzy666

Tak přece! Po mém více než týdenním žehrání, že v poslední době narážím jen na samé kraviny, jsem se konečně dočkal. Vysvobození přišlo v podobě scifi horůrku The Fallen Ones, a jak jinak, pochází z dílny televize Scifi Channel. No, není to vyloženě plnohodnotné vysvobození, ale člověk se musí umět radovat i z maličkostí...

Kevina VanHooka, autora, režiséra a producenta v jedné osobě nepochybně napadlo, že Scifi Channelu se dá prodat prakticky cokoli, splňuje-li to momentální požadavky managementu na atraktivní vysílací náplň jejich stanice. Tak na to vsadil. Napsal, zaplatil, zrežíroval a sestříhal obligátní nenáročné akční dobrodružství o padlém andělu, jeho obřím synkovi a o statečných lidech, kteří naše pokolení uchránili před pádem do tisícileté apokalyptické poroby. Snímek určitě nevznikl z nějakého nepotlačitelného uměleckého pnutí, ale i tak má všechny technické parametry regulérního, s přehledem a nadhledem natočeného žánrového filmu.

Casper Van Dien, ostřílený filmový i televizní bard z Verhoevenovy Hvězdné pěchoty, resp. seriálu Beverly Hills 90210, hraje archeologa - dobrodruha (zjevně inspirovaného Indiana Jonesem), který spolu s archeoložkou - krasavicí objeví mumifikované ostatky dávnověkého obra. Než se dvojice stačí dohodnout, kdo bude vykopávkám velet, objeví se na scéně záhadný muž v obleku, z něhož se později vyklube padlý anděl Ammon, jenž chce svého syna probudit k životu a zavést na Zemi nový pořádek.

The Fallen Ones jsou pakárna, ale současně vykazují všechny známky normálního filmu. Levného a televizního... ale filmu. Svůj účel plní, na nic si nehrají a dají se vydržet i bez povzbuzujících přípravků. Není to žádné veledílo, ale než se vám za 10 minut po závěrečných titulcích definitivně vykouří z hlavy, příjemně pobaví. Kdyby byly všechny pakárny takové, bylo by na světě líp.

rok: 2005
režie: Kevin VanHook, hrají: Casper Van Dien (Hvězdná pěchota), Kristen Millerová, Robert Wagner
imdb: www.imdb.com/title/tt0421199/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze