Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Detonator (The Detonator)

Pondělí, 12 červen, 2006 v 22:51. Autor ozzy666

The Detonator je zatím posledním z Rumunských výtvorů kdysi áčkového Wesley Snipese a producenta Donalda Kushnera (Tron). Z oné "balkánské série" jste si na Pakárnách mohli přečíst především recenzi o rok mladšího Nukleárního cíle... a potažmo Zástupce velitele, který ovšem spadá do Kushnerovy paralelní linie, postavené na další (přesluhující) akční ikoně, Jean-Claude Van Dammovi. Nebudu zde opakovat, jaká je škoda, že Snipes skončil tam, kde skončil, a pustíme se do díla...

Náš hrdina zde hraje agenta Homeland Security Sonni Griffitha, jenž přijede do Rumunska jako falešný nákupčí zbraní. Během jednání s místím podsvětím se něco zvrtne a dealeři odhalí jeho pravou identitu. Griffith jim nakope, ale do toho přijede policie a všechny zatkne. Kancelář CIA v Bukurešti ho vyseká z vazby a pošle ho zpět do USA. Neodjíždí však sám. Dostane za úkol doprovodit za hranice Rumunku Naďu – manželku zavražděného účetního, který svému mafiánskému bosovi stopil prachy. Ten teď Naďu hledá, protože jediná ona ví, kde peníze jsou. Navíc je v řadách CIA zkorumpovaný udavač, takže gauneři jsou naší dvojici neustále v patách.

Na filmu je dobré, že do poslední chvíle nevíte, jestli se útěk povede, nebo ne. Jinými slovy zda se scénárista rozhodne pro happy end se vším všudy, nebo zda se rozhodne Naďu pro větší emotivní efekt v pravou chvíli zabít. Že přežije Snipes, je asi jasné. Je dobré, že fyzicky je náš bijec (na rozdíl od např. Seagala) stále ve formě, takže se může pohodlně účastnit všech přestřelek a mlátiček, aniž by při tom zvracel plíce. Nechybějí výbuchy ani zdemolovaná auta, a rumunští kaskadéři mají rozhodně menší pud sebezáchovy než ti američtí. V tom jsou si s bulharskými rovni (možná i s albánskými, ale tuhle zemi zatím Hollywood neobjevil).

Film představuje dobrý standard. Nic na něm nevybočuje z průměru, vše je na svém místě. Není sice kdoví jak napínavý, protože najatý režisér Po-Chih Leong odvedl běžnou rutinu, ale nemáte-li nic lepšího na práci, Wesley Snipes vás v téhle pakárně docela pobaví. Nicméně, i když je o chlup lepší než jeho Nukleární cíl nebo Van Dammův Zástupce velitele, na 2 pakáry to není.

rok: 2006
režie: Po-Chih Leong, hrají: Wesley Snipes
imdb: www.imdb.com/title/tt0345461/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze