Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Dark Descent

Čtvrtek, 13 červenec, 2006 v 13:46. Autor ozzy666

Daniel Knauf je duchovním otcem vlkodlačího seriálu Wolf Lake a nadpřirozeného seriálu Carnivále. I když k prvnímu zmíněnému mám své výhrady (viz recenzi), Carnivále je prvotřídní záležitost, z níž jsem si vrchovatě užíval každý díl. Proto jsem se těšil na chvíli, kdy se mi dostane do ruky nějaký další Knaufův výtvor. Ta chvíle nadešla, leč říkám si, že k ní nemělo nikdy dojít.

Sci-fi Dark Descent se odehrává v podmořském těžebním komplexu na dně Mariánského příkopu, nejhlubším místě na Zemi. Policista Will Murdack (Dean Cain) má vyšetřit příčinu vysoké agresivity a častého úmrtí zdejších dělníků, které zlá korporace tajně a bez jejich vědomí dopuje speciální drogou, zvyšjící produktivitu práce. Aby Murdack neodhalil pravdu, vyšle za ním vedení partu vrahounů, kteří s ním mají staré nevyřízené účty.

Už dlouho jsem neudělil 5 pakárů, a jestli existuje film, který si zaslouží označení "pakárna první třídy", je to právě to, co spáchal Knauf. Natáčení probíhalo v Bulharsku, kde produkce postavila "podvodní" chodbu ve tvaru U, v níž se odehrává podstatná část téhle levné legrace. Postavy jí chodí sem a tam, když dojdou na konec, je střih, a mašírují zase od začátku. Občas se přeneseme do ne víc než dvou fádních místností, kde se jen přešoupe nábytek, aby vypadaly pokaždé jinak. (Zoufale marný) dojem rozsáhlého komlexu se snaží dotvořit střihy na jeho trikový CGI model. Rozpočet blízký nule na diváka nemilosrdně čouhá z každého záběru, přičemž tento handicap ještě prohlubuje to nejpodstatnější – otřepaný veletuctový scénář.

Deana Caina v hlavní roli policisty Murdacka dobře známe z titulní úlohy v seriálu Superman (Lois and Clark: The New Adventrues of Superman), jinak drtivá většina hereckého obsazení pochází z Bulharska (zde zjevně představují Rusy). Dark Descent je neskutečná uspávačka a nepamatuji sebevětší pitomost, na jejíž dokoukání bych potřeboval tolik pokusů. Daniel Knauf měl určitě dobrý důvod, proč jej spáchal pod pseudonymem.

rok: 2002
režie: Daniel Knauf (jako Wilfred Schmidt), hrají: Dean Cain (Lois & Clark: The New Adventrues of Superman)
imdb: www.imdb.com/title/tt0271451/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze