Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Warlock 2: Armagedon (Warlock: The Armageddon)

Středa, 26 červenec, 2006 v 24:40. Autor ozzy666

První Warlock vznikl v roce 1989, kdy jej těsně před svým prodejem spáchala společnost New World Pictures. Její aktivity převzala společnost Trimark, a tak šel do distribuce už pod její hlavičkou. Tehdy se na produkci podílel Roger Corman. Druhý díl Warlock 2: Armagedon vznikl už bez jeho vlivu, a je to něm vidět.

Trimark v první řadě natočil regulérní film s normálním rozpočtem. Zhovadilostem tohoto typu ale víc sluší jejich původní laciný kabát, takže snaha převlékat je za něco elegantnějšího, mě příliš nevyhovuje. Hlavními hrdiny jsou teď samozřejmě teenageři. Cormanovská přímočarost a spád jsou v háji, nastupuje rádobypsychologie a zbytečné zdůvodňování toho, co se na obrazovce děje. Nejsem si jistý, zda opravdu potřebuju mít vybuchování hlav zdůvodněné - obzvláště nějakým patetickým tlacháním. Většina scén je samoúčelná a postupem času i velice nudná. To, co u Cormana prosviští během 5 minut, se zde jako med táhne přes celý jedenapůlhodinový film.

Warlock se narodil do našeho světa a chce mu přinést zkázu. Jeho cílem je vyvolat Satana pomocí pěti zvláštních kamenů. Tyto kameny ho však mohou opět vrátit do pekla, což je zas cílem skupinky druidů a jejich náctiletých potomků - Kennyho a Samanthy. Oba mají nadpřirozené schopnosti, jen je třeba se je naučit ovládat. Přes počáteční odpor a nedůvěru následuje druidský výcvik (á la Buffy), zatímco Warlock v té době postupně vraždí jednotlivé majitele kamenů. Když má všechny pohromadě, dojde ke konečnému střetu.

Nevybavuji si jediný zábavný moment, vše má dementní podtón. Film bohužel kompletně stojí na tunách klišé, které zde nefungují jen jako připomínka žánru, ale jako základní stavební kameny celého tohoto pofidérního a nabubřelého příběhu. Možná se na Hickoxův Armagedon budu za 20 let dívat shovívavěji, a vůbec mi to nepřijde, ale dnes je to za 5 pakárů.

rok: 1993
režie: Anthony Hickox, hrají: Julian Sands (Arachnofobie, Nahý oběd, Dům v růžích), Chris Young (seriál Max Headroom), Paula Marshall
imdb: www.imdb.com/title/tt0108517/
hodnocení: 5 pakárů z 5... mimořádně otravné

Rubrika Recenze