Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Eliminators

Pátek, 28 červenec, 2006 v 1:06. Autor ozzy666

Jak špatný může být film, který se jmenuje Eliminators a který má takovýhle báječný obal na VHS? Dost "špatný"! Alespoň na první pohled působí skutečně šíleně. Je v něm kyborg, vědkyně - krasavice, nindža, dobrodruh á la Indiana Jones, šílený vědec... Při jeho sledování však zjistíte, že není tak špatný, až je vtipný, a že je navzdory své lacinosti a pokleslosti natočen s nadhledem, nikde zbytečně nedrhne a má krásně odsýpající scénář.

Děj je ukázkový případ toho, jak vypadaly dobrodružné filmy před dávnými lety, kdy nebylo nic divného, když šílený vědec Abbot Reeves ve svých laboratořích uprostřed středoamerické džungle vynalezne stroj času a ze zbytků havarovaného pilota stvoří kyborga. Jeho pomocník dr. Takada však prohlédne Abbotovo šílenství a umožní kyborgovi uprchnout. Sám při tom zahyne, ale ještě ho stačí nasměrovat na plk. Noru Hunterovou, armádní vědkyni, u níž by měl najít pomoc. Tak se také stane, a kyborg se s Norou vypraví zpět do džungle, zabránit šílenému vědci, aby se stal římským císařem a pohroužil všechny následující generace do doby temna. Jako průvodce si najmou rozšafného dobrodruha Harry Fontanu a jeho motorový člun. Abbotovi lidé se však dozvědí o záměru naší nesourodé trojice a snaží se ji zlikvidovat. Na pomoc jim se svým kung-fu přichází syn dr. Takady, Kuji. Laboratoře Abbota Reevese už jsou na dohled...

Eliminators jsou čistý žánr. Navzdory (pod)průměrným hercům působí sympaticky a poctivě. Dobrodružné laserové střílečky, kung-fu, přestřelky, výbuchy, honičky na motorových člunech... a přitom to nemohlo mít příliš velký rozpočet. Objevení se nindži mě opravdu vyrazilo dech, ale režisér si byl dokonale vědom toho, co točí, takže není vůbec těžké s ním jeho hru hrát. Případně se zasmát jeho fórkům.

Je to béčko jak vyšité, ale takové, jaké bych chtěl, aby byly všechny podobné filmy. Aby za nimi stál štáb, který takový film netočí jen jako "zboží", ale s chutí, elánem a zájmem o věc. A takoví Eliminators jsou. Zábavný film, který není zhovadile nafoukaný a ani se nestydí za to, čím je.

rok: 1986
režie: Peter Manoogian, hrají: Andrew Prine, Denise Crosby, Patrick Reynolds, Conan Lee, Roy Dotrice
imdb: www.imdb.com/title/tt0091003/
hodnocení: 1 pakár z 5

Rubrika Recenze