Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Bestie (Deep Shock)

Středa, 09 srpen, 2006 v 23:39. Autor ozzy666

Jedním z mnoha pochybných výtvorů pro kanál americké kabelové televize Sci-fi Channel, je pakárna s originálním názvem Deep Shock. Pochopitelně jsem zvyklý na účelově pozměněné české distribuční názvy, ale proč se tento snímek jmenuje právě Bestie? Kdo je tou bestií? Nějaký padouch, divák nebo ty mrchy mimozemští úhoři?

Bestie je dalším krystalicky průzračným příkladem, jak dementní scénář dokáže pohřbít potenciálně zábavný a vizuálně příjemný film. Vzhledem k rozpočtu vytvořili bulharští trikaři výtvarně hezký podmořský komplex (o něco méně hezké úhoře), přičemž výsledný dojem podepřely i vkusný design a slušná výprava. Námětem je oddechový "vetřelecký model" o "nerovném boji posádky podmořské stanice s úskočnými tvory z vesmíru", ale jeho zpracování je nenápadité a neobyčejně otravné.

Záhadný objekt napadne americkou ponorku, silným magnetickým pulsem ji vyřadí z provozu a vyhladí její posádku. Stejný masakr se přihodí na arktické základně Hubris, umístěné pod ledem na severním pólu. Vědci zjistí, že vlivem těchto událostí dochází k prudkému oteplování a hrozí, že led roztaje a zaplaví celou planetu. Vyšlou tedy na základnu skupinku expertů, aby zjistila, co se konkrétně přihodilo. Hlavními postavami jsou bývalí manželé - kpt. vojenského námořnictva Andy Raines a vědkyně dr. Anne Fletcherová. Zbytek jsou zloduši nebo bezvýznamné postavy určené ke zlikvidování. Naši hrdinové záhy zjistí, že tím hledaným nebezpečím jsou velcí električtí úhoři mimozemského původu, ale také je možné, že nejsou žádným nebezpečím, že se jen snaží komunikovat. Oblíbenou scénou je okamžik, kdy se někdo pokouší na úhoře vypálit torpédo a někdo jiný se mu v tom snaží zabránit. Toto dramatické schéma se zopakuje asi třikrát... a je konec. Oba rozvedení si během toho vyřeší své problémy, a protože je rodina základ státu, dají to zas dohromady. Z hereckého obsazení je podstatný asi jen David Keith (Žhářka, seriál Každý den v akci), neobvyklých je plných 11 producentů.

V Bestii je veškeré drama vycucané z prstu, a přitom nervní a neúměrně vyšponované. Je to ten druh filmu, kdy se děsíte, co za hloupost si scénáristé vymyslí dále. V tomto případě dokola opakují jeden a tentýž obehraný nápad, dokud vám v bolestech nepraskne hlava. Možná jsou to šílenci a dělají to schválně.

rok: 2003
režie: Philip J. Roth (jako P. J. Rubin), hrají: David Keith (Žhářka, seriál Každý den v akci), Simmone Mackinnon
imdb: www.imdb.com/title/tt0310991/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze