Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Alien Abduction

Středa, 04 říjen, 2006 v 21:14. Autor ozzy666

Někde jsem řekl, že se budu snažit vyhýbat recenzím na domácí videa. Alien Abduction k nim nemá daleko, ale myslím, že ho lze na základě jistých indicií považovat za regulérní film. Je to typický nadšenecký pokus o něco levného, ale dobrého. Chtít je jedna věc, schopnost svůj záměr realizovat věc druhá, kvalita věc třetí. Iniciátor celého projektu, scénárista a režisér Eric Forsberg natočil celé své hororově laděné scifi-dílko údajně za 10 dní. To je docela husarský kousek, protože výsledek – ač není dobrý – je s přimhouřením obou očí relativně sledovatelný.

Forsberg si ukousl velké sousto. Pokusil se (prý) natočit bé-verzi filmů typu Angel Heart, Jakubova žebříku nebo Šestého smyslu s příměsí Davida Lynche a většího množství krve. Netvrdím, že je jeho úsilí nesympatické, jen se na to nedá příliš koukat. Psychologické komorní drama chce trochu jinou ligu. Ale snaha je upřímná, to je vidět.

Dvě mladé dvojice kempují v lese, když tu náhle je přepadnou a unesou hnusní zubatí mimozemšťani. Provádějí s nimi krvavé experimenty, proti kterým je Cartmanova anální sonda příjemným povyražením. Pak se jedna z dívek jménem Jean probudí v jakémsi zvláštním léčebném zařízení. Personál tvrdí, že jde o vládní projekt, který má pomoci nervově narušeným uneseným vrátit se do normálního života. Je ale očividné, že zde probíhají divné věci a pohybují se divní lidé. Jean se rozhodne najít své kamarády a utéct na svobodu. Při tom se bude muset několikrát svléknout, provést zlé ošetřovatelce zlověstným mechanickým nástrojem vivisekci a nechat si do obličeje vytéct několik litrů mimozemského spermatu. To jsou pro jednu drobnou dívku s propadlým hrudníkem docela dobrodružné vyhlídky...

Námět je jistě nosný, bídné je provedení. S čestnou výjimkou hlavní představitelky, jsou "herecké" výkony o stupeň horší, než je ve špatných filmech zvykem. Režie je prkenná, scénář nedrží fazonu a postupně se rozpadá do chaosu drobných epizodek. Atmosféře neprospívá velmi slabá hudba, pochválit lze kameru a zručný střih.

Problém Alien Abduction určitě není v penězích. Dobrému režisérovi stačí malý rozpočet, protože to hlavní co potřebuje, je talent. Nechci Forsbergův pokus šmahem zavrhnout, určitě není horší než Mammoth nebo Pterodaktyl (ti mě stále ještě straší v paměti), ale objektivně je třeba přiznat, že se jeho film nemotorně plácá někde u samého dna dobrého zábavy.

rok: 2005
režie: Eric Forsberg, hrají: Megan Lee Ethridge
imdb: www.imdb.com/title/tt0426396/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze