Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Warlock III: The End of Innocence

Úterý, 31 říjen, 2006 v 22:49. Autor ozzy666

Konečně se dostáváme ke třetímu a závěrečnému pokračování hororové trilogie Warlock, kterou na sklonku 80. let v barvách New World Pictures rozjížděl producent Roger Corman. Po kolapsu této společnosti vzniklo pokračování Warlock 2: Armagedon již pod křídly firmy Trimark, a totéž platí o finálním počinu Warlock III, jehož od prvního dílu dělí rovných 10 let. Rád bych věřil, že čtvrtá inkarnace blonďatého čaroděje není pro příští pětiletku v plánu.

Třetí díl je totiž ještě debilnější, v lepším případě stejně debilní jako dvojka. Je rozehrán na základě standardního modelu, kdy několik obětí okupuje strašidelný dům, aby v něm zahynulo nějakou zajímavou a efektní smrtí. To je samo osobě v pořádku. Jenže scénář, který to všechno lepí dohromady, je naprosto pitomý. Jako by se sešlo deset scénáristů, a každý si do filmu směl demokraticky vložit něco svého – dokonce i ten po lobotomii nebo ten, co do té doby psal jen vzkazy po zdech veřejných záchodků.

Studentka jménem Kris (Ashley Laurence) zdědí po svých praprapředcích strašidelný dům. Protože je adoptovaná, zpráva jí zprvu překvapí, ale pak se rozhodne převzít svůj nový majetek a strávit v něm spolu s partou kamarádů noc. Navečer se do veselé rozjařené společnosti vetře úplně cizí nesympatický člověk – architekt, jehož zájem o nemovitost je čistě odborný. Je to samozřejmě Warlock (už ho nehraje Julian Sands, ale Bruce Payne), a jde mu výhradně o Kris. Ta je totiž potomkem hodné čarodějky, a zloduch jí nutně potřebuje pro svůj pochybný nesvatý rituál.

Kamera dělá pro atmosféru co může, a dělá to dobře. Vše ostatní pracuje proti. Film se beznadějně vleče, jako když se přehrabujete v jídle, které vám nechutná, a čekáte, až ho konečně někdo odnese. Příběh je nekonzistentní a nemá ani nějakou vnitřní logiku, která by dění na obrazovce dávala aspoň mírný smysl. Postavy se chovají hloupě a logické díry jsou tak velké, že by jimi proběhlo středně vypasené podsvinče.

rok: 1999
režie: Eric Freiser, hrají: Ashley Laurence (série Hellraiser), Bruce Payne (Dračí doupě, Přepadení ve vzduchu)
imdb: www.imdb.com/title/tt0157171/
hodnocení: 5 pakárů z 5... nuda, že by se dala krájet

Rubrika Recenze