Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Maniac Cop 2

Úterý, 07 listopad, 2006 v 1:44. Autor ozzy666

Druhý díl hororové série o šíleném monstrózním policajtovi, kterému se nechce umřít, protože je dávno mrtvý, mi připomněl Cimrmanovu operetní fresku Proso. Hlavně pak větu "Ve zbývajících pětatřiceti obrazech hrabě Nikolič již nežije, a proto jen krátce". Ani Bruce Campbell, hlavní představitel z dílu prvního, nepřežije úvodních několik minut, a zbývajících "pětatřicet obrazů" se odehraje bez něj.

Jack Forrest (Campbell) a jeho kolegyně Malloryová se vracejí do aktivní služby, ale musejí povinně absolvovat sezení s psycholožkou Rileyovou (Claudia Christianová). Ta jejich fantastické historce příliš nevěří, dokud neuvidí nabroušený pendrek maniakálního policajta na vlastní oči. Rileyová se dá dohromady s detektivem McKinneym (Robert Davi), a o několik vražd později vystopují Cordella až do věznice Sing Sing. Ten zde chce navštívit své bývalé trýznitele a přichystat jim krvavé překvapení.

Maniac Cop 2 kupodivu není horší než jednička. I tentokrát se dá říct, že se jedná o věc, která není úplně běžná – o krvavý masakrický horor, ovšem dobře natočený a s dobrými herci. Nakonec i té krve je v něm méně a o béčko se v podstatě jedná jen námětem. Režisér tentokrát přišel i s několika osvěžujícími nápady. Ukáže nám třeba, jak se dá řídit auto, aniž byste seděli uvnitř, nebo jak Cordell vykonává pomstu v podobě hořící pochodně.

Jak jsem řekl, není to horší než jednička, ačkoli se po celých 90 min. neděje nic mimořádně zajímavého. Děj příliš nevtáhne a člověk si film odkroutí bez většího nadšení a v milosrdné pasivitě. Scénář k ničemu konkrétnímu nesměřuje, a tomu odpovídá i vlažný – byť pro Cordella plamenný – závěr. Škoda, lepší než průměrné hodnocení to nebude.

rok: 1990
režie: William Lustig (Maniac Cop), hrají: Robert Davi (Slepá spravedlnost, Predator 2, Smrtonosná past, Action Jackson, Špinavá dohoda), Claudia Christian (Tajemné zlo), Robert ZDar (Tango & Cash), Bruce Campbell (Man with the Screaming Brain)
imdb: www.imdb.com/title/tt0100107/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze