Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Alien Express

Středa, 06 prosinec, 2006 v 23:07. Autor ozzy666

Pokud jste čirou náhodou nemohli dospat v očekávání dalšího povedeného kousku z nabídky kanálu americké kabelové televize Sci-Fi Channel, vaše čekání je u konce. Dnes se podíváme na opravdový majstrštyk, jehož se zúčastnil Lou Diamond Phillips (Wolf Lake) spolu s několika dalšími nešťastníky. Je o nezastavitelném rychlovlaku, nafoukaném senátorovi, tvrdohlavém policajtovi, nezdařeném únosu, krvežíznivých mimozemšťanech a ještě spoustě dalších věcí, které už jste nesčíslněkrát viděli jinde – ale jen málokdy v horším podání.

Rychlovlak jede krajinou, a právě ve chvíli, kdy projíždí kolem železničního přejezdu, trefí se do u závor čekajícího auta rozžhavený meteor. Strojvůdce zastaví, aby obhlédl situaci, ale je sežrán maňáskem v podobě mimozemšťana. Cestující ani druhý mašinfíra nic nezpozorují a trpělivě čekají, než přijede policie. Vlastně ne až tak trpělivě, protože ve vlaku se veze i nafoukaný senátor, který má naspěch. Místní šerif Vic Holden brzy zjistí, že tu něco nehraje, ale jeho nadřízený vyhoví senátorovu naléhání a nechá vlak odjet. Vic svého bosse srazí pěstí k zemi, nasedne ke kámošovi do vrtulníku a vydá se stíhat vlak, ve kterém jede – jak před tím zjistil – i jeho bývalá žena. Je už tma, když vrtulník vlak konečně dožene. Vic bravurně seskočí na střechu vagónu a jeho kamarád to s vrtulníkem dramaticky napere do skály. Uvnitř se ukáže, že se souprava nedá zastavit a že se jeden z pasažérů pokouší nafoukaného senátora unést. Jeho plán ovšem selže, protože se na palubě objeví nadzvukově rychlí mimozemšťané a začnou všechny vraždit. A strašně rychle se množí...

Proč mluvím o mimozemšťanech jako o maňáscích? Protože jejich postavičky vypadají jako srandovní zubatí maňásci z úchylného hororového loutkového divadla pro otrlé děti. Jindy je to zjevně chlápek v pouťovém vetřeleckém kostýmu, klečící na všech čtyřech. Interiéry připomínají stodolu, a člověk vůbec nemá pocit, že by se film odehrával v sevřených prostorách vlaku. Jídelňák si snadno spletete s tanečním sálem. Digitální triky jsou začátečnické i na můj velmi tolerantní vkus.

Je jasné, že režisér je naprosto neschopný dát dohromady smysluplnou scénu a herci tedy hrají formálně – ti lepší (Phillips, Barry Corbin), ti horší prostě bez dozoru dělají, co je jim dovoleno. Ani scénárista není žádný Balzac, takže dohromady s režisérem tvoří dokonalou dvojku totálních mamlasů. Vím, lidé dělají pro obživu horší věci... ale ne o mnoho. Alien Experss je jedna z největších břeček i mezi pakárnami. Nutno vidět (ze studijních důvodů).

rok: 2005
režie: Turi Meyer (několik epizod Buffy a Angela), hrají: Lou Diamond Phillips (Wolf Lake), Barry Corbin (seriál Zapadákov)
imdb: www.imdb.com/title/tt0450258/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze