Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Maniac Cop III - Odznak mlčení (Maniac Cop 3: Badge of Silence)

Pondělí, 25 prosinec, 2006 v 22:03. Autor ozzy666

Konečně se dostáváme ke třetímu, a momentálně poslednímu dílu trilogie o šíleném vraždícím policajtovi. Všechny tři režíroval William Lustig, ke všem třem napsal scénář Larry Cohen. Všechny tři jsou zhruba na stejné úrovni, žádný z nich není výrazně horší, ani lepší. Ve všech se vyskytuje herec s nejneobvyklejším obličejem v historii kinematografie Robert Z'Dar, a jen v tomto posledním se neobjeví Bruce Campbell. Je v něm i nadále Robert Davi jako detektiv McKinney, který překvapivě přežil minulé řádění maniakálního Matta Cordella. Podaří se mu to i tentokrát?

Ještě než dopadne rakev s Cordellovým spáleným tělem na dno hrobu, chopí se jeho duše kněz woodoo a oživí ho. Maniak procitne, začne se potloukat městem a hledat vhodnou oběť pro svůj nabroušený pendrek. Mezitím se McKinneyho kolegyně Katie nachomýtne k ozbrojené loupeži. Zastřelí lupiče i jeho komplice, přičemž je sama vážně zraněna a skončí v nemocnici na přístrojích. Dvě novinářské hyeny, které celou akci natočili, nechají v televizi odvysílat účelově sestříhanou verzi, z níž Katie vychází jako útočník a lupič jako oběť. Cordellovi je domnělá vražedkyně sympatická a vypraví se za ní do nemocnice. Tam mučí a popraví bezcitné doktory, vychytralé právníky a nakonec i dva křivácké novináře, aby očistil jméno nevinné policistky. Jeho náklonnost jde bohužel tak daleko, že chce s pomocí kněze woodoo udělat z Katie stejné nemrtvé monstrum, jako je on sám. To ovšem nehodlá připustit její parťák McKinney a postaví se Cordellovi zase do cesty...

Jak jsem řekl, ani třetí díl není zábavnější než předchozí dva. Má své nudné chvilky i několik docela zábavných. Hezká je závěrečná honička v autech, kdy plamenem hořící maniak za volantem stíhá naše prchající hrdiny. Je poměrně dlouhá a patří k nejlepším okamžikům filmu. Dobrých je i několik scén s McKinneyim, v nichž nelítostně likviduje různé grázly. Dokonce jsou lepší než to, co předvádí Cordell, který nejzajímavější triky ze svého repertoáru už vyčerpal.

Celá trilogie Maniac Cop je navzdory svému odpadnímu námětu a nevelkému rozpočtu na solidní úrovni. Jsou v ní dobří herci a není natočená v Bulharsku. Pokud bych si měl pod pojmem "oddychový film" něco představit, byl by to zřejmě Maniac Cop. A musím přiznat, že se mi po podobných, ne úplně přiblblých béčkových kouscích docela stýská.

rok: 1993
režie: William Lustig (Maniac Cop, Maniac Cop 2), hrají: Robert Davi (Maniac Cop 2), Robert Z'Dar (Maniac Cop, Maniac Cop 2)
imdb: www.imdb.com/title/tt0104808/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze