Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Ninjova nadvláda (Ninja III: The Domination)

Pátek, 29 prosinec, 2006 v 20:40. Autor ozzy666

Dokud někdo nepřijde s názvem Useknutá hlava 3 nebo Utržená noha 6, zůstane Ninjova nadvláda na jednom z čelných míst mé soukromé hitparády nejpokleslejších názvů. Natočil jí opět Sam Firstenberg, jako třetí a závěrečný díl nindžovské trilogie společnosti Golan-Globus, s mistrem asijských bojových umění Sho Kosugim. Oba předchozí díly Ninja přichází a Ninjova pomsta už na Pakárnách své recenze mají.

Přes veškerou úctu ke Kosugimu, bych u Ninjovy nadvlády spíš použil označení Firstenbergova nadvláda, protože režisér se tentokrát nechal "trochu" unést a žádný nápad mu nebyl dost šílený. Jakoby se se scénáristou předháněli v tom, kdo vymyslí větší bizarnost. Úvodní šarvátka si v mnohém nezadá se závěrečnou scénou z Ninjovy pomsty (tou, kterou jsem až doposud považoval za nejlegračnější souboj v historii kinematografie), a tak trochu omlouvá méně grandiózní scénu závěrečnou.

Hned v úvodu se pěkně šlape do pedálů. Nindža zabije bohatého chlápka a jeho krasavici, navzdory tomu, že se mu snaží ujet v golfovém elektromobilu. Jednou rukou chytne zuřivě akcelerující vozík jako Bud Spencer, nadzvedne ho, a druhou zbabělce nemilosrdně rozseká. Bodyguardovi se trefí flusací šipkou do hlavně namířené pistole a pokračuje v masakru. Mezitím přijede policie, ale jejich přesila jim není nic platná. Sprintem uniká jejich autům, pěstí proráží plechy a v bezpečí před ním není ani letící vrtulník. Nakonec ho ale dostihnou, obklíčí a navzdory tomu, že dokáže ve vteřině (!) a v kouři zmizet pod zemí, ho na několik pokusů téměř zabijou.

V posledním tažení se doplazí do ústraní, nechávaje za sebou hromadu rozsekaných těl. V ústraní narazí na montérku (a cvičitelku aerobiku) Christie, která tam zrovna opravuje telefonní vedení, a přemístí svou duši do jejího těla. Posedlá a zatím nic netušící dívka začne shodou okolností chodit s jedním z policistů, který se podílel na zabíjení nindži, a tím se zároveň dostane i do blízkosti jeho stejně "provinilých" kolegů. Ve schizofrenních stavech, kdy nad jejím tělem přebírá vládu zlý duch, začne policisty jednoho po druhém vraždit. V ohrožení je tedy i její přítel a zdá se, že se Christie bude muset poprat se svou nedobrovolnou rozpolceností. Potenciálně psychologický vývoj situace naštěstí zažehná příjezd japonského nindži Yamady (Kosugi), který má se zlým nindžou nevyřízené účty. A nindžu může zabít zase jen nindža...!

Pro Kosugiho, pod vedením Sama Firstenberga, je Ninjova nadvláda důstojným zakončením této ve své době velmi úspěšné trilogie, která v 80. letech dokonce rozpoutala totální nindža-mánii. Scénář napsal James R. Silke, jenž je podepsán i pod předchozím dílem a především pod Americkým ninjou s Michaelem Dudikoffem. To mi přijde jako docela slušná kvalifikace.

rok: 1984
režie: Sam Firstenberg (Americký ninja, Ninjova pomsta), hrají: Sho Kosugi (Ninja přichází, Ninjova pomsta), Lucinda Dickey
imdb: www.imdb.com/title/tt0087805/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze