Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Katastrofy (Thrill Seekers AKA The Time Shifters)

Úterý, 23 leden, 2007 v 20:33. Autor ozzy666

S režisérem Mariem Azzopardim mám vesměs dobré zkušenosti. Točí vlastně výhradně TV filmy a seriály, ale těch pár věcí, co jsem od něj viděl, mělo docela dobrou úroveň. Např. pilot k seriálu Hvězdná brána: Děti bohů. A musím uznat, že mě dostalo i jeho sci-fi Katastrofy – přes jistou skepsi, která mě přepadla z vědomí, že hlavní roli hraje manekýn Casper Van Dien.

Katastrofy jsou dobře natočené a celkem i dobře zahrané. Nicméně, divák by neměl podlehnout mylnému dojmu, že sleduje první ligu, protože jinak začne na filmu hledat mouchy (tohle není možné, tamto není logické... blablabla, však to znáte). Na televizní produkci je to nadprůměrná zábava s dostatečně velkým rozpočtem, kterou Azzopardi dovedně drží pod plynem. A navíc má zajímavou zápletku o cestování časem.

Depresivní reportér Tom Merrick (Van Dien) se pro svůj bulvární plátek probírá starými fotografiemi různých katastrof, a náhodou narazí na podivnou shodu. Na snímcích z Titaniku, Hindenburgu a řádění hurikánu Hugo se nachází identická postava, ačkoli všechny tyto události od sebe dělí téměř sto let. Vypraví se proto do Washingtonu pro negativy, aby vyloučil omyl. V letadle ke své hrůze zjistí, že mezi cestujícími je i onen záhadný člověk. Dá si dohromady jedna a jedna a pochopí, že jestli nebude rychle jednat, cestu nepřežije. Chlápek je totiž turista z budoucnosti, který na živo sleduje katastrofy a v pravou chvíli se teleportuje pryč. Merrickovi se naštěstí podaří pádu letadla zabránit, ale tím způsobí časový paradox a fatálně změní budoucnost. Aby si v budoucnosti udrželi kontinuitu své časové linie, potřebují nezbedného Merricka zabít.

Některé scény si autoři, pravda, tahají z paty. Např. křečovité konstrukce v závěru. Nechybí "oblíbený" sentimentální motiv synka, kterého je třeba zachránit, a pár dalších nesmyslů. Ale jinak se film povedl. Herci si se scénářem rozumějí, jejich postavy mají normální lidské vlastnosti a jejich motivace jsou uvěřitelné. Vedle Caspera Van Diena si užijeme sympatickou Catherine Bellovou ze seriálu JAG a z budoucnosti k nám párkrát promluví Martin Sheen (Apokalypsa, seriál Západní křídlo).

rok: 1999
režie: Mario Azzopardi (Hvězdná brána: Děti bohů), hrají: Casper Van Dien (The Fallen Ones, Hvězdná pěchota),Catherine Bellová (seriál JAG), Martin Sheen (Apokalypsa, seriál Západní křídlo)
imdb: www.imdb.com/title/tt0204686/
hodnocení: 1 pakár z 5

Rubrika Recenze