Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Vražedné vody (Kraken: Tentacles of the Deep)

Středa, 31 leden, 2007 v 24:00. Autor ozzy666

Tak s čím se režisér Tibor Takács vytasí tentokrát? Bude to něco jako příjemná Vrata do podsvětí, nebo spíš humus typu The Black Hole? Podstatné je nedělat si iluze, zvlášť, když jeho práci sponzoruje Sci-fi Channel. Chapadla z hlubin se celkem logicky odehrávají na moři, což s sebou nese jeden pozitivní fakt. Téměř nepřetržitě se v nich pohybují děvy v plavkách. Je proto velká škoda, že tvůrci neangažovali vyvinutější herečky, protože na to, co ve svých rolích předvádějí Victoria Prattová a spol., by s trochou úsilí stačily i šikovnější playmate.

Hvězda levných seriálů Cleopatra 2525 a Mutant X zde hraje vědkyni Nicol, která se dvěma přáteli brázdí pobřežní vody a hledá potopený vrak a v něm artefakt, který má potvrdit jakousi její pseudovědeckou teorii o Krakenovi. Nedostanou se daleko, neboť kapitána jejich motorové jachty znenadání sežere obří oliheň, když se před tím uškrtí (kapitán, ne oliheň) na ocelovém lanku, vysmeknuvším se z rozhrkané kladky. Po této události se k nim na palubu vnutí sympatický chlapík jménem Ray, aby se měla Nicol s kým hádat a posléze se do něj mohla zamilovat. Ray prozradí, že jeho rodiče před lety tragicky zahynuli na moři a on teď pátrá po vraždících chapadlech z hlubin, které je mají na svědomí. Do toho všeho se ještě plete mafiánský padouch Maxwell Odemus, prahnoucí po vzácném artefaktu, jenomže – a teď opravdu cituji - "ten patří do muzea".

Vedle potravy pro oliheň a Victorie Prattové, se v roli Raye objeví Charlie O'Connell, ústřední hrdina seriálu Cesta do neznáma. Suverénně nejlepší výkon ovšem podává mafián Maxwell v podání Jacka Scalii (Noční let).

Rozhodně nemám problém s tím, že digitální hlavonožec vypadá tak, jak vypadá. Podstatnějším nedostatkem je, že podmořské souboje jsou víc chaotické a nesmyslné než zábavné a napínavé. Jen zřídka se objeví scéna, která by byla dostatečně béčkovsky vtipná, což bych ostatně filmu ani nevyčítal.

Dá se říct, že tentokrát se Takács trochu pochlapil a vzhledem k hodně nízko posazené laťce Sci-fi Channelu natočil aspoň průměrnou pakárnu. I když má relativně snesitelný scénář, neznamená to, že by měla dobrý spád nebo že je prostá klišé. Jedná se o standardní schéma, které se dá vydržet, když v sobě najdete dost trpělivosti a zrovna máte na podobnou zvířecí lapálii náladu.

rok: 2006
režie: Tibor Takács, hrají: Victoria Prattová (seriály Cleopatra 2525 a Mutant X), Charlie O'Connell (seriál Cesta do neznáma), Jack Scalia (Noční let)
imdb: www.imdb.com/title/tt0486099/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze