Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Sasquatch Mountain

Čtvrtek, 05 duben, 2007 v 22:05. Autor ozzy666

Tentokrát musel Sci-fi Channel zalovit hodně hluboko v popelnici, aby mezi shnilou zeleninou, ohlodanými kostřičkami ryb a kašovitým mixem tlejících pochoutek vyhrabal upatlaný horor Sasquatch Mountain a poslal ho éterem na obrazovky svých zoufalých předplatitelů. Ztělesňuje všechno pozemské zlo v dlouhé řadě neblahých událostí, které sahají až do biblické doby, kdy Adam s Evou ochutnali jablko z rajského stromu, aby během mnoha století dospělo až do konkrétní podoby dnes recenzovaného filmu.

Je to zvláštní, ale vyskytují se v něm jen debilní postavy a vlastně totéž se dá říct o celém štábu. Scénárista Michael Worth (herec, co se pokouší rozšířit si portfolio) je regulérní mamlas, režisér Steven R. Monroe je zřejmě jeho blízký příbuzný. S režií se potýká jako loutkoherec pimprlového divadla, který potřebuje obsloužit deset loutek, ale má jen dvě ruce a je na to sám. S výjimkou Lance Henriksena a Tima Thomersona se natáčení zúčastnili dost pochybní herci.

Parta blbů vykrade banku v malém městečku v podhůří, po činu naskákají do své dodávky a prchají z města. Na silnici v horách mají autonehodu a srazí se s vnitřně rozervanou Erin. Protože je jim šerif se svými pomocníky v patách a dodávka je na hadry, vezmou dívku jako rukojmí a vyrazí pěšky do okolních lesů hledat úkryt před spravedlností. Stále jsou v dobrém rozmaru a vedou veselé hlášky... náladu jim nezkazí ani občasná smrt některého z nich, způsobená něčím strašně velkým, rychlým a chlupatým. Postupně dochází k různým nesmyslným střetnutím, zahrnujícím četníky, padouchy a yetiho, přičemž ubývá jak padouchů, tak četníků. Než ubude poslední, dojde ke komickému finále.

Mám podezření, že scénář vlastně neexistoval. Štáb jednoduše odjel do lesa a zde natočili to, co je zrovna napadlo ("Hele, co kdybych já jako upadnul, ty na mě jako namíříš pistoli a... eee... sežere tě yeti?"). Neexistují souvislosti, proč se něco děje, neexistují ani důvody, a logika je sprosté slovo. Klidně by se ve filmu mohl zčistajasna zjevit klaun, někoho cvrnknout do nosu a zase vesele odkvačit. A nikomu by to nepřišlo divné.

Nebýt Sasquatch Mountain tak nudný, byl by absolutně špatný. Pokud by si tedy nějaký film zasloužil fiktivní šestý pakár, byl by to právě on (a ani by k tomu nepotřeboval Bulharsko).

rok: 2006
režie: Steven R. Monroe, hrají: Lance Henriksen (Vetřelci, seriál Milénium, Pumpkinhead: Ashes to Ashes), Tim Thomerson (Trancers, Cherry 2000, Nemesis, Kdo je Harry Crumb?), Cerina Vincent (Cabin Fever)
imdb: www.imdb.com/title/tt0486569/
hodnocení: 5 pakárů z 5... a to jen proto, že není 6

Rubrika Recenze