Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Cherry 2000

Středa, 18 duben, 2007 v 20:43. Autor ozzy666

Rok před tím, než se Melanie Griffithová proslavila titulní rolí v Podnikavé dívce, objevila se v postapokalyptickém sci-fi Cherry 2000. Nehrála zde jemnou krasavici z kanceláře, ale drsnou ženu ve špinavém, leč rychlém autě, s nabitou brokovnicí, připravenou kdykoli ustřelit hlavu knechtovi, co by si na ní chtěl něco zkusit. Přestože denně polyká prach pouště a zapíjí ho silným nekvalitním alkoholem, má stále tvářičku jak dětská prdelka a hlásek jako desetiletý kastrát.

Chlapík jménem Sam Treadwell je zamilovaný do umělé ženštiny. Ne do té umělé nafukovací "se třemi otvory", ale do robota Cherry, model 2000. Poté, co jí ve vášnivé chvilce sklátí na mokrou podlahu a krasavice se mu zkratuje, přepadne jej trudnomyslnost. Smutek neustupuje a Sam nadále truchlí po své elektronické plavovlasé Cherry. Naštěstí má kamaráda – montéra, který mu prozradí, že identický model by v zakonzervovaném stavu mohl najít na jednom místě v Zóně číslo 7.

Zóny jsou pouštní enklávy, ležící zcela mimo civilizovaná centra, kam se normální člověk neodváží, nemá-li k tomu opravdu dobrý důvod. Zóny jsou obývané podivnými lidmi, vesměs šílenci, kteří na svém území nesnesou nikoho cizího. A ze všeho nejvíc nenávidějí stopaře. Dobrodruhy, kteří se pouštějí do zón navzdory nebezpečí, které tam na ně číhá. Jednoho takového stopaře – konkrétně stopařku Edith (Melanie) – si musí najmout i Sam, aby ho dovedla až k jeho nové Cherry. Během strastiplné cesty za objektem své zvrhlé touhy však pomalu prozře a s překvapením si uvědomí, že krasavice z masa a kostí může být v některých ohledech lepší než umělá ženština...

O Cherry 2000 se nedá říct, že by byla špatná (míněn film). Jen v sobě nemá jiskru a je dost divná a divně vymyšlená. Ale ne divná v artovém slova smyslu, ale v tom běžném komerčním. Občas je i docela poťouchlá. Protože má vyprávění dost volná pravidla, akční scény a občasný drsnější humor nevtáhnou tak, jak by mohly. Vedle Melanie Griffithové si ve filmu zahráli David Andrews (Terminátor 3: Vzpoura strojů), Tim Thomerson (Trancers), Laurence Fishbourne (Matrix) a všudypřítomný Brion James (Blade Runner, Nightmare at Noon, Nemesis, Ocelový meč).

rok: 1987
režie: Steve De Jarnatt, hrají: Melanie Griffithová (Podnikavá dívka) David Andrews (Terminátor 3: Vzpoura strojů), Tim Thomerson (Trancers), Laurence Fishbourne (Matrix), Brion James (Blade Runner, Nightmare at Noon, Nemesis, Ocelový meč)
imdb: www.imdb.com/title/tt0092746/
hodnocení: 2 pakáry z 5

Rubrika Recenze