Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Trancers II

Úterý, 24 duben, 2007 v 22:57. Autor ozzy666

První díl série televizních sci-fi filmů Trancers máme už za sebou, a tak se dnes podíváme na jeho pokračování. Dvojkou však zdaleka nekončíme, protože po ní nás čekají další čtyři kousky... jeden lepší než druhý. Ani druhý díl se neobejde bez herecké dvojice Tim Thomerson a Helen Huntová a ani tentokrát v něm nechybí nostalgické brakové kouzlo pětadvacet let starého filmu.

Trancers II pokračují zcela v duchu jedničky – ostatně oboje má na svědomí režisér a producent Charles Band, takže si film drží jistou konzistenci a neztrácí své dobré vlastnosti. Thomersonův Jack Deth má i nadále drsný výraz, věty cedí skrz zuby, často a suše hláškuje a vůbec působí legračně. Komu jinému – kromě Bonda – bych odpustil groteskní scénu, v níž rozzuřený hrdina vjede na scénu v golfovém vozíku a všechny krutě postřílí?

Uplynulo šest let od chvíle, kdy se detektiv Jack Deth vypořádal se svým úhlavním nepřítelem Whistlerem a jeho zhypnotizovanými nohsledy. Náhoda Jacka tehdy svedla s dívkou Leenou (Huntová), s níž se nyní oženil, neboť jak víme z předchozího dílu, jeho původní žena z budoucnosti, Alice, zahynula. Ovšem nyní se situace trochu komplikuje. Ukázalo se, že Whistler měl bratra, a že bratr vlastní blázinec, do něhož sváží šílence a bezdomovce a dělá z nich svou osobní armádu trancerů. Do blázince se dostala i překvapivě stále živá Alice (Megan Wardová), ale protože je stejně dobrá policajtka jako Jack, uprchne a vyhledá svého bezstarostně si žijícího manžela. To Jacka staví do dost nepříjemné situace, protože se musí vyrovnat s tím, že si ho nárokují dvě legitimní ženy najednou a v neposlední řadě musí vyřešit neméně palčivý problém trancerů a Whistlerova bratra. Mohu prozradit, že v něm sehrají jistou roli vidle...

Film je naprosto uvolněný a má příjemný nadhled. Režisér naštěstí dokáže udržet nadsázku na rozumné úrovni a nikdy nesklouzne k pitvoření. Klišé jsou podávána naoko vážně, a tedy velmi vtipně a stravitelně. Spád sice občas trochu drhne, nicméně jako nenáročná oddychovka jsou Trancers II dobrou volbou.

rok: 1991
režie: Charles Band, hrají: Tim Tomerson (Železný orel, Nemesis, Cherry 2000), Helen Huntová (Lepší už to nebude), Megan Wardová (Arcade)
imdb: www.imdb.com/title/tt0103116/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze