Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Kráčející skála 2: Odplata (Walking Tall: The Payback)

Středa, 11 duben, 2007 v 23:33. Autor honajz

Fanoušci wrestlerového hvězdného bijce, který si říká The Rock (nu ano, Skála v českém překladu), mohou být z jeho filmografie spíše rozpačití. Za zmínku skutečně stojí jen pár kousků. A kupodivu se mezi ně řadí i Kráčející skála (Walking Tall), kde hraje vojenského vysloužilce, vracejícího se do rodného města. A hned za humny objeví, že něco není v pořádku. Rozhodne se věcem přijít na kloub a posléze zjednat nápravu. Pomalé, skoro starosvětské tempo vyprávění je spíše k dobru věci, svým stylem vyprávění příběh upomíná třeba na prvního Ramba. Kráčející skála sice neměla až takový úspěch, jak produkční firma čekala, ale dnes se snaží přiživit kdokoliv na čemkoliv, a tak vzniklo druhé pokračování.

S The Rockovou Kráčející skálou však má společného pramálo – snad jen vesnické prostředí, tentokrát texaského městečka (a abyste nebyli na pochybách, hned pod úvodními titulky jede jedna odvazová countryovka – dup dup dupity dup). Zde vraždí nevinné pumpaře a mrzačí počestné obchodníky banda místních grázlíků. A když někdo něco vyžblebtne, jako servírka z místního fast foodu, je hromadně znásilněna. Časem se dozvíme, že jistá naftařská firma skupuje pozemky, aby tudy mohla vést hezká úhledná asfaltová dálnice s jejich obchůdky při cestě a s jejich benzínkami, tedy gas stations. A proti tomu všemu, aniž by tušil, že jde proti větrným mlýnům, se postaví stárnoucí šerif, který na svůj amerikooptimismus doplatí životem. Teprve tehdy pochopí jeho syn, že stojí za to šířit dál otcovy ideály a začne pátrat s pomocí fešné (a rozvedené) agentky FBI, aby se v závěru postavil vraždícímu zlosynovi (přičemž kolem bouchají nádrže na benzín).

Problém nastává hned, jakmile prozradím, kdo tentokrát hraje na postu The Rocka – místo něho se role hrdiny ujal... No, hádejte chvilku. Ne, Lorenzo Lamas ne, ani LL Cool J, ten je spíše do stříleček pouličních gangů velkých měst, ani Denzel Washington, dobře tedy, prozradím, je to Kevin Sorbo. No ba, Herkules. Navíc mu vepředu krapet řídnou vlasy, takže i když jinak se snažili maskéři o hřívu, vypadá spíše jako nešťastně ženatý automechanik. S filmem samotným je to podobné – snaží se být hrozně podobný tomu prvnímu, ale chybí mu charisma, propracovanější postavy, jimž bychom jejich život na americkém venkově dostatečně věřili, a v podstatě i lepší souboje, kterých zde bude jen pár a ničím nepřekvapí. A to nepočítám, že sice Kevin vyřídí v závěru onoho bad guye z maloměsta, ale ty dva maníky z oné velké naftařské společnosti, kteří za tím vším stáli a tahali za nitky, již nikoliv. Tudíž vlastně netušíte – najme si šéfík další hajzlíky, aby postavil dálnici, nebo to poslal k šípku? A co ten jeho vraždící poskok v kravatě, ten nebude semlet spravedlností rychlých Kevinových rukou?

DVD

Navíc disk, který se k nám dostává díky Bontonfilmu, neoplývá nějakou velkou kvalitou – zcela průměrný obraz ve formátu 1,85:1, zvuky anglické, české a polské v DD 5.1, nějaké ty titulkové sady včetně anglické a české a jako bonusy 5 trailerů na jiné filmy a 6 vystřižených scén, které trvají sedm a půl minuty, to vše bez jakýchkoliv titulků.

rok: 2007
režie: Tripp Reed (Manticore), hrají: Kevin Sorbo (seriály Hekules, Andromeda, Kull dobyvatel)
imdb: www.imdb.com/title/tt0804550/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze