Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Trancers III

Úterý, 01 květen, 2007 v 2:34. Autor ozzy666

Série televizních filmů Trancers dospěla ke třetímu dílu s podtitulem Deth Lives. Stalo se tak sedm let po prvním a jen rok po dílu druhém. Opět se v něm představí Tim Thomerson jako detektiv z budoucnosti Jack Deth a Helen Huntová, která by dnes, jak věřím, nejraději na celou lapálii s Trancers zapomněla. Ale jak se říká, "byla jsem mladá a potřebovala jsem peníze." V jejím případě je patrné, že se snažila z rozjetého projektu nenápadně vycouvat a na obrazovce se zdržuje sporadicky... vlastně se objeví jen v jedné scéně.

Jacka jsme minule opustili někdy koncem 80. let brzy poté, co se ocitl v presu mezi svými dvěma legitimními manželkami – jednou současnou a jednou z budoucnosti –, které si na něj činily nárok. V závěru pak pomocí vidlí zabránil bratrovi zločince Whistlera vzkřísit nové trancery – krvežíznivé loutky podobné zombies. Příčina jejich krvežíznivosti a loutkovitosti se během jednotlivých dílů účelově mění – od telepatického transu až po drogové sérum –, a tak není třeba o tomto faktu nějak hlouběji přemýšlet.

Jack žije i nadále v Los Angeles se svojí ženou Lenou (Huntová) a živí se jako soukromý detektiv. Bohužel jejich vztah už není tak idylický, jako dřív. A tak když Jack Leně slíbí, že aspoň na Vánoce přijde včas domů, unese ho jako na potvoru něco mezi mimozemšťanem a robotem. A není to únos ledajaký. Dostane se do roku 2532, do své budoucnost, která už bohužel není taková, jakou ji znal. Lidstvo se ocitlo v "terminátorské" situaci a bojuje o holé přežití. Někdy v roce 2005 se totiž zase někomu podařilo vytvořit nové trancery.

Naštěstí se ukáže, že robot není nepřítel, že koná na příkaz Rady, tj. Jackových šéfů. Aby zachránil svět zítřka, musí se Jack vydat o půl století zpět a zneškodnit klíčící ohnisko zkázy. Los Angeles roku 2005 vypadá úplně stejně, jako v roce 1992 – oblečení, účesy, hudba –, a tak je Jackova poznámka "L.A. never changes" docela trefná. Brzy po svém příchodu vyhledá Lenu. Ta už je znovu vdaná a s naším hrdinou nechce nic mít. Nicméně ho nasměruje na podezřelou aktivitu jisté firmy, která pracuje na vytvoření supervojáka (trancera) a chce na to vládní grant. V samém závěru se ještě znovu objevuje robot Shark, aby mohl s Jackem vytvořit nesourodou dvojici do příštího pokračování.

Trancers III jsou zhruba na stejné úrovni, jako předchozí dva filmy. Co bylo řečeno o nich, platí i pro tento. Mají nadhled, sebeironický humor, poměrně dobrý spád (i když občas drhne)... prostě jsou typickým zástupcem příjemného braku své doby. Nic víc, nic míň.

rok: 1992
režie: C. Courtney Joyner, hrají: Tim Tomerson (Železný orel, Nemesis, Cherry 2000), Melanie Smithová, Helen Huntová (Lepší už to nebude), Megan Wardová (Arcade)
imdb: www.imdb.com/title/tt0105632/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze