Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Android Apocalypse

Středa, 02 květen, 2007 v 1:27. Autor ozzy666

Jen bloud by od levných filmů a priori očekával solidní zážitek. Produkce cormanovského typu se výhradně řídí komerčními zákony a nemá zájem natáčet potenciálně dobré filmy. Není jejich záměrem zaujmout diváky kvalitou – ostatně ani si to nemohou dovolit. Ovšem pokud máme štěstí, mezi "slepými" se občas najde jeden "jednooký", který se sice nestane "králem", ale aspoň posune výsledek snažení uzívaného štábu do mírného nadprůměru.

To je i případ nenáročného sci-fi Android Apocalypse z pestré pakárnové nabídky amerického Sci-fi Channelu. Opět se ukazuje, že když se produkce vyhne natáčení ve Východní Evropě, věci to jen prospěje. Absolutní levnost nečouhá z každého záběru také díky šikovnému výběru lokací.

Po apokalypse zůstala jen izolovaná města, chráněná před okolní nehostinnou pouští obrovskými dómy. Jedním z takových měst je Phoenix, v němž spolu žijí lidé a jejich sluhové androidi. Vnější svět nebyl až doposud nebezpečný, ale teď se zbláznily těžařské sondy a začali svými chapadlovitými vrtáky napadat vše živé. Zakuklený zlý android Vaarta to tak zařídil schválně, aby si mohl nechat schválit výrobu bojových androidů, naoko proti sondám, ale ve skutečnosti proti lidem.

Paralelně se seznamujeme s chlápkem jménem Jute, který nenávidí androidy a jednoho také bezdůvodně zabil. Je za to odsouzen a při transferu do věznice je policejní dodávka v poušti přepadena sondami s vrtáky. Všichni jsou vzápětí krvavě provrtání, až na Juta a androida DeeCeeho, k němuž je pevně připoután. Následuje "útěk v řetězech" vstříc vzájemnému porozumění, několika výbuchům a potrestání hlavního padoucha.

Android Apocalypse není nic intelektuálního, nicméně na levný kousek tohoto ražení je formálně dobře natočený i napsaný. I když se poslední půlhodina režisérovi Paulu Zillerovi poněkud rozpadne, jedná se určitě o méně popelnicový film, než jsme u Sci-fi Channelu zvyklí.

rok: 2006
režie: Paul Ziller (Běžící terč, Swarmed), hrají: Joseph Lawrence, Scott Bairstow (seriál Wolf Lake)
imdb: www.imdb.com/title/tt0470023/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze