Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Haunted Prison AKA Death Row

Úterý, 05 červen, 2007 v 24:04. Autor ozzy666

Z bezedné studnice bizarních pořadů Sci-fi Channelu jsem tentokrát vylovil perlu o opuštěné strašidelné věznici. Je poměrně dobře natočená, ale velice dementně vymyšlená. Jakoby se autoři dříve věnovali hlavně navrhování poutních atrakcí, typicky strašidelných zámků. Na pouti jsem byl naposledy hluboko v minulém století, takže nevím, jestli tyhle šílené věci ještě existují (dost o tom pochybuju), ale pamětníci si asi ještě vzpomenou na krytou vozíkovou dráhu s čelním štítem ochotnicky pomalovaným upíry, duchy, oběšenci a příšerami, ukrývající různé neuměle upravené figuríny v hrůzostrašných situacích. Haunted Prison je taky takový strašidelný zámek, i když ho zrovna nepostavil majitel maringotky.

Po trikové stránce je zvládnutý normálně, v tomto směru mě o srovnání nejde, spíš jde o nápady, o to, co je na diváka připraveno, a že je to myšleno smrtelně vážně. Když si chlápek upižlá sekerou nohy, aby vyvázl ze zapeklité situace, a popisuje to naprosto seriozním hlasem, jakoby chtěl někoho dojmout, nemůže to fungovat. Film není parodie, ani není tak špatný, aby byl směšný, je jen neadekvátní záměru.

Byla jednou jedna věznice, kde panoval totální chaos. Vězňové si dělali co chtěli, vraždili slabší, znásilňovali jeptišky a dozorci to z nějakého důvodu tolerovali. Jednoho dne došla dozorcům trpělivost, něco jim přeskočilo v hlavě, vzali brokovnice a začali vězně střílet. Jednomu z dozorců přeskočilo o něco víc a otevřel najednou všechny cely. Žalář se proměnil v krvavá jatka a už nikdy se nevrátil do normálu. Obyvatelé pomřeli, areál zpustl.

Po několika letech místo ožije, když dovnitř vstoupí parta mladých lidí, kteří točí o celé události amatérský dokument, a posléze i parta mladých lupičů na útěku před spravedlností. Tyhle dvě skupiny se pak vzájemně různě vraždí, přičemž skóre úspěšně korigují duchové vězňů a dozorců. Bohužel na to, jak jsou postavy otravné, by zasloužily horší smrt, než jen procedit skrz pletivo, rozpůlit, oběsit na větráku nebo prohnat řezačkou...

Na vážně braný horor je scénář značně slabý. Řemeslně špatné nejsou režie, kamera, střih a hudba. Režisér Kevin VanHook by možná měl přehodnotit své ambice a zkusit zase něco jako The Fallen Ones. Drama v sevřených prostorách strašidelné věznice chce přece jen něco víc než pár debilních postav na porážku.

rok: 2006
režie: Kevin VanHook (The Fallen Ones), hrají: Jake Busey (Nepřítel státu, Hvězdná pěchota)
imdb: www.imdb.com/title/tt0790806/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze