Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Pozdrav z cesty do pekla (Highway to Hell)

Středa, 06 červen, 2007 v 21:02. Autor ozzy666

Název Highway to Hell by mohl svádět k domněnce, že film má něco společného s AC/DC. Faktem je, že přestože by do něj jejich písnička sedla jak na hrnec, rozpočet by hvězdnou kapelu neutáhl. Místo party rockerů se tedy budeme muset spokojit se elektronickým popem Hidden Faces a impresivním výstřihem Lity Fordové... což je myslím více než přijatelná náhrada.

Už prvních 15 minut je docela slibných a napínavých. Děj působí jako pohádka, přepsaná do moderní podoby někým, kdo bere halucinogenní drogy nebo má psychickou poruchu: Dva teenageři Charlie a Rachel si to šinou nocí za lepším životem v L.A. Noc je hluboká, cesta dlouhá a tak se stane, že s posledním vypětím sil dorazí k zapadlé venkovské pumpě. Tam je pumpař varuje, aby si dali pozor a nepřemohl je za volantem spánek. Charlieho samozřejmě spánek přemůže a málem se vybourají. Objeví se policejní auto a z něj vystoupí pekelný policajt. S klukem se nemazlí, zneškodní ho pendrekem, sebere Rachel, smýkne s ní do auta a zmizí.

Charlie se vrátí pro pomoc k pumpě, kde mu chlápek vysvětlí, že jeho dívku unesl mrtvý strážce zákona do pekla, kde se má stát Belzebubovou konkubínou, a že má jen 24 hodin na to, aby ji zachránil. Vydá se tedy neprodleně po její stopě. Peklo je docela zajímavé místo k životu – vypadá jako Nevadská poušť a všichni jsou zde šílení. Belzebub stojí nenápadně v pozadí, tahá za drátky a s Charliem si hraje jako Zeus s Orfeem. Klíčová otázka tedy zní: stihne náš hrdina splnit co si předsevzal, aniž by sám zešílel?

Celý film je zajímavě trhlý, režisér však mohl z námětu vytěžit víc. Dobré je, že dokázal dát svému dílku spád, což zachraňuje situaci. Pozdrav z cesty do pekla je fajn zábava a hlavně se díky chytrému scénáři řadí mezi nadprůměr. V drobné vedlejší roli se objeví komik Ben Stiller.

rok: 1992
režie: Ate de Jong, hrají: Chad Lowe, Christy Swanson (The Black Hole, Buffy, zabíječka upírů, Fantom), Patrick Bergin (Trávníkář 2: Odvrácená strana vesmíru), Ben Stiller, Lita Fordová
imdb: www.imdb.com/title/tt0104418/
hodnocení: 2 pakáry z 5

Rubrika Recenze