Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Basilisk: The Serpent King

Pondělí, 25 červen, 2007 v 23:24. Autor ozzy666

Co mají společného Yancy Butlerová (Zóna úniku), Bulharsko a tatrovka? Ano, všechny tři spojuje béčko s názvem Basilisk: The Serpent King. Má je na svědomí debutující režisér Louie Myman a neotřesitelná bašta pakáren Sci-fi Channel. Tentokrát překvapí, že po vizuální stránce je film na poměrně dobré úrovni a nevzhledné balkánské reálie byly nahrazeny "západněji" působícími lokacemi. I digitální příšera se nadprůměrně povedla, takže v čem je háček? Není normální, aby bylo všechno v cajku.

Háček vězí v režisérovi. I když aspiruje na dobrý levný horor, co se nebere příliš vážně, chybí mu schopnost účinně ovládat svěřené loutky (s výjimkou Butlerové) a inscenovat s nimi smysluplnou scénu. Vytrvalá snaha o humor se odráží v křečovitém úsilí herců být co nejvtipnější. Neustále se kroutí, legračně koulejí očima, dělají naštvané obličeje, šklebí se do kamery... chybí už jen umělý smích. Bohužel i akční scény jsou samoúčelné, nezajímavé a nudné.

V Libyi archeologové vykopou obřího zkamenělého baziliška a s ním i žezlo, kterým se ovládá a kterým ho může jeho držitel nechat opět zkamenět. Celé to ale nějak souvisí se zatměním Slunce. Vědci převezou svůj neobyčejný objev do muzea v USA, aby ho mohli ukázat veřejnosti, a uspořádají zahajovací recepci. Protože je shodou okolností zrovna zatmění Slunce, bazilišek ožije a začne všechny přítomné trhat na kusy. Nezůstane však jen u muzea a jeho návštěvníků, ale vypraví se do města a do obchoďáku. Zneškodnění prehistorického zvířete komplikuje Butlerová se svým submisivním kumpánem, kteří chtějí ukořistit žezlo pro svůj vlastní prospěch.

Jak jsem řekl, na poměry Sci-fi Channelu se vizuálně jedná o nadprůměr, o to víc křičí špatná režie, herci a dementní dialogy. Ano, jde o odpadní film určený jen pro nenáročnou zábavu, ale ani to obávám se nesplňuje. Hodně bude záviset na typu humoru, kterému dává divák přednost, a jeho ochotě sledovat opravdu bezduché hemžení hada a jeho přiblblých obětí. Nemluvě o hlavních hrdinech, kteří jsou tentokrát opravdu zralí na nepříjemnou a bolestivou likvidaci.

rok: 2006
režie: Louie Myman, hrají: Jeremy London, Wendy Carterová, Yancy Butlerová (Zóna úniku, Živý terč)
imdb: www.imdb.com/title/tt0760306/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze