Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Ivanhoe 007

Úterý, 19 červen, 2007 v 22:19. Autor ozzy666

Walter Scott napsal svůj slavný román Ivanhoe už téměř před dvěma sty lety. Jeho děj se odehrává v Anglii XII. století a kromě lásky, cti a nenávisti v něm jde o politický boj mezi hodnými Sasy a zlými Normany. Kniha má bezpočet televizních i filmových podob, přičemž u nás nejznámější je patrně ta se Samem Neillem z roku 1982 nebo dementní seriál Temný rytíř (2000).

Jen skuteční pamětníci si vzpomenou na seriál z roku 1958 s nikým jiným než Rogerem Moorem, když ještě nebyl známý (tím méně jako agent 007). U nás vysílali bohužel jen pár dílů na počátku 70. let a navíc ve slovenském znění. Kdyby si tedy někdo chtěl dokázat, že ještě není úplně senilní, možná by dal dohromady text úvodní písně: Ivanhoe, Ivanhoe, žil muž srdnatý a múdry, Ivanhoe... Každopádně díky YouTube máte unikátní možnost podívat se na jednu celou 25minutovou epizodu.

Rubrika Videa