Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Ohnivý had (Fire Serpent)

Pondělí, 02 červenec, 2007 v 17:36. Autor ozzy666

Story o "červeném kohoutovi" vzešla údajně z hlavy Williama Shatnera. Tak je to aspoň uvedeno v úvodních titulcích. Ovšem jak moc (a zda vůbec) má s tímto dílkem hrdina Star Treku něco společného, je ve hvězdách. Faktem je, že za šílené nápady, které se ve filmu objevují, by se vůbec nemusel stydět... pokud by se chtěl na stará kolena stát vrchním dramaturgem Rogera Cormana. Střílení plamenů z lidských očí nebo dívky posedlé červeným kohoutem by při troše dobré vůle mohly zlidovět.

Přes svou příslušnost k americkému Sci-fi Channelu nebyl Ohnivý had počat v Bulharsku, a neodehrává se tedy na opuštěném továrním zbořeništi. Výprava a někteří herci zajišťují filmu přijatelnou úroveň, přičemž hodně pomohlo obsazení Roberta Beltrana (komandéra Chakotaye ze Star Treku: Voyager). Tím se daří přebít ostatní debilní herce a průměrně chytrý scénář.

Je rok 1966 a na planetu Zemi si to od Slunce přihasí červený kohout. Hasič Dutch a jeho partnerka si krátí dlouhou chvíli při likvidaci lesního požáru laškováním v začouzeném spáleném porostu, když tu náhle vesmírný kohout dívku posedne. Na tak rozpáleného protivníka je Dutch krátký, a tak dívka vystřelí z očí několik plamenů a zemře. Hned poté se přeneseme do současnosti a jsme opět v lese a opět zde máme hasiče v akci. Mladík Jake je vyjeveným svědkem toho, jak jeho parťáka stráví ohnivá příšera, a když se záležitostí zaobírá blíže, narazí na již zestárlého pamětníka Dutche. Dají se dohromady a začnou pátrat spolu. V tom se jim snaží nenápadně bránit vládní agentura se špatnými úmysly a černým svědomím. Na scéně se ještě pohybuje aktivní krasavice z protipožární inspekce, které jsou zprvu podezřelí úplně všichni, ale nakonec se přidá na stranu dobra.

Na Sci-fi Channel je Ohnivý had výrazně nadprůměrný a dá se kvalifikovat jako film, u něhož je poměrně dobrá šance, že se z něj divákovi nepřitíží. Nevypadá jako amatérské představení na školní besídce pomocného gymnázia a svou porci nenáročné zábavy dokáže nabídnout i rozmazlenějším náturám. Pro režiséra Terleskyho to znamená o dva pakáry lepší skóre než u jeho staršího balkánského úletu Kerberos.

rok: 2007
režie: John Terlesky (Kerberos), hrají: Nicholas Brendon (Buffy, přemožitelka upírů), Randolph Mantooth, Robert Bertran (Manticore, Star Trek: Voyager)
imdb: www.imdb.com/title/tt0471561/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze