Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Hell Night

Středa, 04 červenec, 2007 v 16:51. Autor ozzy666

Linda Blairová byla od malička v hororech jako doma a dodnes se cituje její nevšední výkon ve Vymítači ďábla, za něhož si vysloužila nominaci na Oscara. Stejně tak jí nedělá problém sprchovat se v ženské věznici nebo si zahrát v levné teenagerské pakárně Hell Night. Název a námět mohou trochu připomínat jiný populární horůrek Night of the Demons, ale to je tak vše, co mají obě dílka společného. Podle všeho je totiž s démony daleko větší zábava než v pekle.

Děj je nenápaditý, nikam se neodvíjí, a i to probíhá velmi pomalu. Atmosféra je sice příjemně strašidelná, ale nečekejte něco, z čeho by vám hrůzou vstávaly vlasy na hlavě. Už proto, že masky vypadají jak z 50. let, zrůdy nenahánějí strach a všechny krvavé scény tudíž působí trochu legračně. Linda Blairová ani jednou neotočí hlavu kolem své osy a dokonce se ani jednou nevysprchuje.

Mládež si užívá maškarní párty, a když zábava vrcholí, pořádající frajírek odvede – jako zlatý hřeb večera – dvě dvojice do strašidelného domu. Jeho bývalý majitel v něm vyvraždil vlastní rodinu a traduje se, že v něm dodnes se svými zmutovanými dětmi straší. Protože to samozřejmě – ha ha ha – není pravda, jde organizátor s několika dalšími kumpány Blairovou a její tři spolunocležníky o půlnoci vystrašit. Jenomže ona to náhodou – ha ha ha – pravda je, a o vystrašení a následný masakr se postarají šílení synci pana domácího.

Jak jsem řekl, děj, ani jeho realizace nejsou příliš nápadité. Neodehraje se nic nečekaného, chytrého či zábavného. Drama je založené na tom, že se někdo někam plíží, dokud na něj nevyskočí vrah a nějak "legračně" ho nezabije. To se periodicky opakuje do konce filmu. Lekačky jsou primitivní, vrah se vždy zjeví tam, kde je právě potřeba a oběti v podstatě nemají ani plán, jak z domu zdrhnout. Divák celou dobu jen čeká až se stane, co se nevyhnutelně stát má, tedy až se oběť konečně doplíží a zaplaťpámbu zhebne.

rok: 1981
režie: Tom DeSimone, hrají: Linda Blairová (Vymítač ďábla, Chained Heat)
imdb: www.imdb.com/title/tt0082511/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze