Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Animovaná Planeta opic

Úterý, 17 červenec, 2007 v 22:24. Autor ozzy666

Nejenže existují animovaní Rambo nebo Star Trek, ale v 70. letech se na TV obrazovky dostala i kreslená verze slavné Planety opic.

Na samém počátku ovšem byla kniha francouzského spisovatele Pierra Boullea La planète des singes (1963), autora neméně slavného Mostu přes řeku Kwai (1952). V roce 1968 se látky o postapokalyptické společnosti ovládané vyspělými primáty chopil režisér Franklin J. Schaffner a zpracoval ji do stejnojmenného filmu s Charltonem Hestonem. Po něm následovaly čtyři pokračování (1970–73) a moderní remake Tima Burtona (2001). V televizi se Planeta opic poprvé objevila hned po uvedení posledního filmového dílu, jako hraný seriál společnosti CBS o 14 epizodách. Rok poté došlo i na animovaný seriál Return to the Planet of the Apes (1975), čítající 13 epizod.

Přestože se po technické stránce nemůže ani na dohled přiblížit současným počítačovým výtvorům, ti méně povrchní diváci třeba ocení povlovný spád, výtvarně zajímavá pozadí a překvapivě temný tón, v němž se série nese.

Epizoda I: Flames of Doom (1. část)

Epizoda I: Flames of Doom (2. část) a (3. část)

Rubrika Videa