Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Bojovníci Země (Warriors of Terra)

Pondělí, 09 červenec, 2007 v 23:29. Autor ozzy666

Bojovníci Země, nebo Bojovníci země, jak je uváděno na většině českých e-shopů? Terra je podle mě Země, nikoli země, ale co já vím, jsem jen prostý selský sekáček trávy. A jak s oblibou říkají matematici, na označení až tak nezáleží. V tomto případě jsou to svatá slova, protože pakárna zůstane pakárnou bez ohledu na gramatiku.

Často si říkám, jak vysoké sebevědomí (nebo nevědomí) musí mít člověk, je-li o sobě přesvědčen, že dokáže natočit film? Neřkuli dobrý film. A proč si herci myslí, že umějí hrát? Teď nemluvím o oskarových výkonech, ale o něčem, co se může nazývat tzv. herectvím, pokud se na to díváme z dostatečné dálky, je zrovna mlha a zapomněli jsme si brýle. Samozřejmě si jsem vědom toho, že Bojovníci Země představují levný spotřební artikl, ale právě proto by měli být pořádně ztřeštění, přehnaně nesmyslní a na to konto zábavní. Když film – i obyčejné hloupé béčko – natočí někdo, kdo objektivně nedokáže režírovat, je to jako když, se retardovaný analfabet směle pokusí o oddechový humoristický román.

Skupina ekologických aktivistů Bojovníci Země pronikne do přísně střeženého laboratorního centra, kde údajně probíhají pokusy na zvířatech. Protože je to parta blbů, brzy na sebe upozorní ochranku a zlý boss na ně pošle ozbrojené komando. Během honičky se jim omylem podaří osvobodit výsledek jednoho z experimentů – zmutovanou dívku s dlouhými černými vlasy, bledou kůží a zlým pohledem. Poté nastane jedna z nejunylejších vyvražďovaček, během níž se nás tvůrci snaží přesvědčit, že to vše má nějaký hlubší smysl. Nejčastěji slovem fuck... případně shit.

Jak je film pitomý, tak je nudný. Imbecilní scénář, debilní dialogy a nulový děj, co vlastně ani nefunguje jako vyvražďovačka. V temných útrobách vědeckého komplexu jsme tak pouze svědky nekonečného sledu zbytečných scén a záběrů na idiotské obličeje, počítaje v to i ten Edwarda Furlonga (mladý John Connor z Terminátora 2).

rok: 2006
režie: Robert Wilson, hrají: Edward Furlong (Terminátor 2: Den zúčtování)
imdb: www.imdb.com/title/tt0490240/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze