Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

The Untold AKA Sasquatch

Středa, 25 červenec, 2007 v 22:58. Autor ozzy666

Je zvláštní, jaké má Lance Henriksen (Vetřelci, seriál Milénium) štěstí na yettiho – nebo přesněji řečeno se severoamerickou odnož yettiho, sasquatche. V jednom roce (2006) o něm stihl natočil hned dva kousky: Abominable a na Pakárnách již recenzovaný Sasquatch Mountain, přičemž čtyři roky tomu nazad, absolvoval totéž s filmem Sasquatch. A o něm bude dnes řeč...

S jistou úlevou lze konstatovat, že před sebou máme o něco menší břečku, než jakou představují dva výše jmenované tituly. Je o třídu lépe natočený, napsaný i zahraný, bohužel ne dost na to, aby se dalo říct, že jde o dobrý (neřkuli zábavný) film. Pokud může něčím trochu zaujmout, je to – vedle stále méně zajímavého Henriksena – přítomností Andrey Rothové, o níž byla řeč v recenzi příjemného sci-fi Crossworlds.

Uprostřed horské pustiny havaruje malé dopravní letadlo s dcerou milionáře Knowlese (Henriksen). Na palubě bylo i několik zaměstnanců jeho firmy včetně prototypu unikátního analyzéru DNA, který společnost vyvíjela a jehož ztráta by byla víc než nepříjemná. Knowles tedy dá dohromady záchrannou skupinu a vydá se hledat jednak svou dceru a jednak ztracené zařízení. Jakmile vlezou do lesa, slídí kolem nich Sasquatch a ztěžuje jim hledání řvaním a unášením žen. Obluda, co láme medvědům vaz pěstí, není v žádné partě vítaným společníkem, zvlášť, když proti nim něco osobního má. Ale co...?

Sasquatch neobsahuje příliš děje, akce není mnoho, tím méně zajímavé, a tak působí i na svých, za normálních okolností milosrdných 85 minut dlouze. Ačkoli úplný póvl vypadá jinak a film dělali lidi s jistými základními tvůrčími dovednostmi, nevidím zvláštní důvod ho komukoli doporučovat. Není ničím zajímavý a v podstatě se jedná o ztrátu času. Jinými slovy 3 pakáry s hodně do krve odřenýma zádama.

rok: 2002
režie: Jonas Quastel, hrají: Lance Henriksen (Vetřelci, seriál Milénium, Sasquatch Mountain, Pumpkinhead: Ashes to Ashes), Andrea Rothová (Crosswords)
imdb: www.imdb.com/title/tt0265944/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze