Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Ultimátní Blade Runner

Pondělí, 30 červenec, 2007 v 22:47. Autor ozzy666

Při příležitosti 25. výročí a po letech čekání se konečně chystá důstojná DVD edice kultovního snímku Ridleyho Scotta Blade Runner. Ultimátní kolekce bude obsahovat celkem pět verzí filmu: dvě z r.1982, americkou a mezinárodní (s vypravěčem & happy-endem), Director's Cut z r. 1992 (bez vypravěče, bez happy-endu, šel i u nás v kinech v obnovené premiéře), tzv. Workprint (raritní pracovní verzi) a především definitivní The Final Cut (nově upravený Director's Cut).

Původně Scott nechtěl na film vůbec sahat, ale všichni prý tak dlouho otravovali, až se rozhodl jim vyhovět. Šel dokonce tak daleko, že některé scény kompletně přetočil: Např. tu, v níž replikantka Zhora prchá skrz skleněné tabule před Deckardem a kde je vidět (osobně jsem si toho nevšiml), že je to její kaskadérská dvojnice. Herečka Joanna Cassidyová prý pro tuto příležitost použila i originální průhlednou pláštěnku, kterou si z té doby schovala. Dále Scott např. přetočil scénu s Rutgerem Hauerem a holubicí. Holubice už neletí proti modré obloze, ale proti noční obloze a prší. Také prostříhal některé záběry u nichž byl původně voice-over vypravěče, aby se nezdály tak dlouhé. Naproti tomu Fordův sen o jednorožci zůstane, protože je důležité, aby divák jednoznačně pochopil, že Deckard je replikant.

Pětidisková výroční DVD kolekce vychází (aspoň v regionu 1) 18. prosince 2007.

Rubrika Zajímavosti