Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Supercroc

Pondělí, 06 srpen, 2007 v 22:29. Autor ozzy666

Superkrokodýl není jen tak obyčejné zvíře ze Zverimexu, které opatrní rodiče spláchli synkovi do záchodu a které teď přežívá v kanalizaci a živí se biochemickým odpadem. Superkrokodýl není přerostlý aligátor, který napadá zahradní párty boháčů a za vydatného vřeštění krasavic požírá zděšené účastníky. Superkrokodýl žije v přírodě, je velký jak stodola a dokonce ani bitevní vrtulník pro něj není sousto, s nímž by si neporadil.

Jakým soustem bude Krokouš pro diváka? Těžko stravitelným. Opět se ukazuje, že i k natočení blbého filmu je potřeba špetky umu. Děj v podstatě neexistuje a zároveň neexistuje nic, čím by jej ochotníci pod vedením začínajícího režiséra nahradili. I scéna s vrtulníkem působí mizerně, dokonce tak mizerně, že není ani vtipná. Většinu filmu sledujeme jak se vojáci potloukají po lese a plkají o ničem. To je občas prostřiženo záběry velitelství, kde pro změnu plkají velitelé. Jen zřídka se "zableskne" a krokouš někoho nevzrušeně pozře.

Kdesi v Kalifornii je jezero, v němž žije obrovský prehistorický superkrokouš. Vesměs si hledí svého, potlouká se nezávazně okolními lesy a co mu přijde do cesty, to sežere. Jednoho dne se mu pod nos připlete vojenská hlídka. Přestože je velký jak stodola, je také neobyčejně mrštný a dokáže se v hustém lese pohybovat velmi nenápadně. Než si vojáci uvědomí, co se s nimi děje, má krokouš polovinu z nich v žaludku. Jednoho po druhém, pěkně zezadu, ze zálohy. Chuť lidského masa mu zvedne apetit, kulky z kulometu podnítí agresivitu, a vydá se směrem na Los Angeles uskutečnit ohromné makabrózní hody. Mezi obludou a americkou metropolí stojí jen partička mimořádně neschopných odvážlivců s plastickou výbušninou.

Supercroc není potrhle zábavný film s rozběsněným zvířetem, co za sebou nechává hromady mrtvol a stoku digitální krve. Nic se v něm neděje, ani tolik, aby to člověk mohl pobaveně komentovat. Jen slova, slova, slova... Scén s krokoušem je pomálu, což je škoda, protože takhle ohromné monstrum si vyloženě říkalo o nekonečný sled šílených situací. A když náhodou k něčemu dojde, je to stejně tak extrémně nudně natočené, že je to vlastně fuk.

rok: 2007
režie: Scott Harper (podílel se na digitálních efektech řady A filmů), hrají: Kim Little (Invaze světů, Jolly Roger: Masakr v zálivu), Cynthia Rose Hall, Matthew Blashaw
imdb: www.imdb.com/title/tt0934584/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze