Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Reign of the Gargoyles

Čtvrtek, 09 srpen, 2007 v 23:20. Autor ozzy666

Už filmy s Indiana Jonesem prokázaly, že náckovské koketování s okultismem je jako téma divácky docela atraktivní, a nebýt toho, že jsem měl tu smutnou čest s břečkou SS Doomtrooper, těšil bych se na Reign of the Gargoyles podstatně víc. No, těšil... prostě jsem byl v bázlivém očekávání, jestli výsledek bude stejně tak strašný, nebo mnohem horší. Ostatně společným jmenovatelem obou pakáren jsou producenti, Bulharsko a nevyzpytatelný Sci-fi Channel.

Blíží se konec II. světové války a my se ocitáme na belgicko-francouzském pomezí ve středověké citadele. V jejích útrobách se speciální jednotce SS právě podařilo oživit sochu okřídleného démona, kterého chtějí nasadit proti spojeneckým bombardérům jako nejnovější zbraň V. Původní plán bohužel nepočítal s tím, že démon nebude spolupracovat. Místo zahajlování nácky krvavě zmasakruje a spolu s několika menšími ďáblíky odletí uskutečňovat vlastní plány na ovládnutí světa.

Ty zatím spočívají hlavně v potulování se po okolí a plundrování všeho živého bez ohledu na národnost, rasu a vyznání. Na to doplatí americké létající pevnosti, které během bombardování napadne a pošle k zemi poměrně neobvyklý protivník. Naštěstí se posádka s hrdiny příběhu zachrání a zodpovědně se snaží přijít věci na kloub. Brzy potkají mladou partyzánku, která jim vysvětlí, co to vlastně ve vzduchu viděli, a shodou okolností zná i způsob, jak to zabít. Stačí vyzvednout Kopí osudu z hrobu katolického rytíře – démonova dávného přemožitele. Cesta je však daleká a vede územím krutého nepřítele...

Reign of the Gargoyles je méně nuzný než SS Doomtrooper. Sice je jako každý balkánský film divně neostrý a tmavý, ale triky letadel jsou poměrně hezké (démoni méně) a je jich nebývale hodně. Herci jsou standardně špatní, takže podle jejich výrazu nikdy nepoznáte, zda právě zívají, nebo řvou hrůzou. Naproti tomu lze vyzdvihnout legračně nesmyslnou scénu, kdy Američani sestřelí stíhačku minometem nebo když velitel citadely nabízí nadřízenému na uvítanou der Strudel. Celkově se opět jedná o trochu lepší odpad a o další neumětelsky proměrněnou příležitost. Vidět se vyplatí jen v případě, že by laťka vašeho vkusu byla ještě níž než ta moje.

rok: 2007
režie: Ayton Davis, hrají: Wes Ramsey, Sean Mahon, Julia Rose (Crimson Force)
imdb: www.imdb.com/title/tt0969322/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze