Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Otrokyně z konce vesmíru (Slave Girls from Beyond Infinity)

Středa, 08 srpen, 2007 v 23:17. Autor ozzy666

V některých částech vesmíru je normální, aby tamní děvy bojovaly s mutanty jen ve spodním prádle, aby byly vyzbrojeny ohromnými laserovými kvéry, aby používaly startrekovsky nesmyslný technický žargon (stabilizujte stabilizátory, aktivujte aktivátory) a aby jim neustále hrozilo zneužití od sadistického padoucha s obrovským obnaženým mozkem. Z takového koutu vesmíru pochází i příběh našich dvou blonďatých hrdinek, Darii a Tisy.

Před dávnými časy v předaleké galaxii se kosmem plouží loď se dvěma svázanými krasavicemi. Jejich věznitelé jim chystají osud, jenž je pro slušnou děvu horší než jihoamerický nevěstinec, ale naštěstí se jim podaří macgyverovsky uprchnout v záchranné kapsli a doletět na nedalekou planetu. Planetu obývají různí mutanti a zombies a hlavně divný chlápek Zed, jenž podle všech předpokladů není dead, ale žije ve své kamenné citadele uprostřed pralesa. Společnost mu dělají dva roboti a sourozenecká dvojice dalších trosečníků. Jeho jedinou zábavou pro dlouhé osamělé chvíle uprostřed šílenství je lov lidí, a tak je rád, když mu z nebe spadne další potenciální kořist. Dívky ovšem o této jeho zvrhlé vášni nemají tušení, ale brzy se o ní mají přesvědčit na vlastní kůži...

Otrokyně z konce vesmíru jsou novodobější a tedy odvážnější verze braku 50. let. Jejich genialita spočívá v tom, jak s omezenými prostředky dokázaly dosáhnout dokonalé žánrové čistoty. I takový typ filmu se prostě musí umět natočit. Aby byl vtipný, musí se brát dostatečně vážně, zároveň však musí mít správnou dávku vhodného humoru, ale nesmí sklouznout k sebeparodii. Herečky hrají opravdu špatně, což je přesně to, co takový snímek potřebuje. Vše žene kupředu jednoduchý příběh – nikde nedrhne, v žádném klišé se zbytečně nebabrá a žádná scéna či dialog nejsou dost dlouhé na to, aby vám stačily vlézt na nervy. Za daných podmínek si nedokážu představit, že by to někdo napsal a zrežíroval lépe než Ken Dixon.

Pokud přežijete legrační speciální efekty a obejdete se bez opulentních výbuchů, Amazonky s těžkými kulomety vám vše bohatě vynahradí (i když chápu, že pubescent může mít na věc jiný názor). Pro mě budou Otrokyně z konce vesmíru poctivým brakem, který má styl a šarm a také milým, a přitom nesmírně levným překvapením z odvrácené strany kinematografie.















rok: 1987
režie: Ken Dixon, hrají: Elizabeth Kaitanová, Cindy Bealová, Don Scribner
imdb: www.imdb.com/title/tt0093991/
hodnocení: 1 pakár z 5

Rubrika Recenze