Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Alien Apocalypse

Středa, 22 srpen, 2007 v 23:24. Autor ozzy666

Jen nenapravitelný optimista by věřil, že Bruce Campbella ještě někdy uvidí na velkém plátně a v hlavní roli. Ne, že by na to neměl a ne že by mě to nepotěšilo, ale pravděpodobnost, že se tak stane, je téměř nulová. Proto fanoušek musí vzít za vděk i tím, že se jeho oblíbenec objeví v podřadném béčku a modlit se, aby nebylo úplně pitomé. Alien Apocalypse je standardní levná podívaná Sci-fi Channelu, která nepropadne mřížkou od kanálu jen proto, že Campbell je jednak osobnost a jednak regulérní herec.

Ani tentokrát se štáb nevyhnul natáčení v Bulharsku, ale naštěstí to na výsledku není vidět, vše se odehrává v lese a obraz není tmavý ani neostrý. Přes svou levnost nekouká filmu loserství z kapes a dokonce i digitální triky hmyzů – co člověku ukousnou hlavu, když si o to koleduje – se povedly. Campbell občas i hláškuje a nemohu se zbavit dojmu, že scénáristovi zněl při psaní v hlavě Lumberjack song od Monty Pythonů.

Posádka kosmické lodi se po 40 letech průzkumné mise vrací na Zemi se zprávou, že jsme ve vesmíru sami. Po přistání nenajde svou domovinu obydlenou vyspělými lidoopy ani na pláži neobjeví napůl zasypané torzo Sochy svobody, ale narazí na zbědované trosky původních obyvatel. Dozvědí se, že před 20 lety naší planetu přepadli mimozemští termiti, aby vytěžili všechno dřevo a odvezli si ho domů. Lidi zavírají do pracovních táborů, nutí je k otrocké práci a plundrování vlastních lesů. Campbell a jeho parta astronautů padnou také do zajetí. Hned jak se trochu rozkoukají, snaží se zažehnout plamen revoluce, ale apatičtí utlačovaní po letech poroby na jejich podněty příliš vášnivě nereagují. Naštěstí ještě existuje pár svobodných komunit mimo tábor, o které se může Campbell opřít, a možná... tedy možná... i prezident, co je všechny zachrání.

Scénář je někdy až odzbrojujícím způsobem schematický, což je fajn, protože zbytečně nedrhne a má spád. Přesto děj není tak předvídatelný, jak by za daných okolností mohl. Alien Apocalypse se nedá považovat za ambiciózní nebo režijně zdatný produkt, 50 % dojmu z filmu dělá charisma hlavního představitele, ale není ani impotentní nebo neumětelsky bezradný. Prostě milý malý filmeček, který překvapí hlavně tím, jak dobře se na něj dá dívat.

rok: 2005
režie: Josh Becker (seriály Xena, Všeuměl), hrají: Bruce Campbell (Smrtelné zlo, Maniac Cop, Man with the Screaming Brain), Renée O'Connor (Gabriella ze seriálu Xena)
imdb: www.imdb.com/title/tt0404756/
hodnocení: 2 pakáry z 5

Rubrika Recenze