Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Turecké Star Wars

Středa, 01 srpen, 2007 v 21:09. Autor ozzy666

V roce 1982 natočili v Turecku sci-fi Dünyayi kurtaran adam (Muž, který zachránil svět). Ne, že bych byl odborník na tamní kulturu a chtěl se s vámi o své vědomosti podělit, spíš jde o to, že se onen snímek ve světě bizarní kinematografie proslavil jako tzv. Turecké Star Wars. Najdete v něm bezpočet trikových sekvencí pocházejících z Lucasových Hvězdných válek a určitě vám neunikne, že ani hudba není původní, že si jí vypůjčili z Dobyvatelů ztracené archy, potažmo Moonrakera, Flashe Gordona, Planety opic a Černé díry.

Zajímavé je, že se nejedná o pokus nadšeného amatéra, ale o regulérní profesionální film. Celá tato legrace trvá 90 min., a pokud najdete odvahu sledovat jí až do konce (nebo aspoň několik prvních minut), potěší vás anglické titulky.

Rubrika Videa