Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Silver plánuje Loganův útěk

Čtvrtek, 23 srpen, 2007 v 21:30. Autor ozzy666

Producent Joel Silver oživil svůj záměr udělat pro Warner Bros. remake slavného sci-fi Loganův útěk, který v roce 1976 natočil Michael Anderson (Milénium) a v němž titulní roli ztvárnil Michael York (Ostrov doktora Moreaua). Za kameru se postaví dosud neznámý Joseph Kosinski (zatím jen reklamy) a o scénář se postará Tim Sexton (Potomci lidí). Rozpočet však bude nižší, než se plánovalo. Původně měl totiž režírovat Bryan Singer (X-men), ale ten ještě v zárodku zběhl k projektu Superman se vrací.

Andersonův snímek je adaptací stejnojmenného románu Williama F. Nolana a George C. Johnsona z roku 1967. Odehrává se v postapokalyptické budoucnosti, kdy všichni žijí v podzemních městech, protože zamořený povrch Země je pro lidstvo neobyvatelný. Aby se šetřilo nedostatkovými zdroji, udržuje se počet obyvatel na předem stanoveném maximu tím, že po dovršení 30. roku každý "dobrovolně" ukončí svůj život v hromadném rituálu zvaném Karusel. Posléze je "obnoven" z genetické informace, kterou po sobě za tím účelem zanechal. Občas se stane, že se někdo chce svému osudu vyhnout a uteče. Od toho jsou tu policejní složky, tzv.sandmani, kteří uprchlíky chytají a předávají spravedlnosti. Jedním takovým sandmanem je Logan 5 (pátá verze "obnoveného" původního Logana). Protože se však dozví co vědět nemá, stane se i on uprchlíkem.

V roce 1977-78 ještě společnost CBS odvysílala 14 epizod nepříliš úspěšného televizního seriálu Logan's Run s Gregory Harrisonem a Heather Menziesovou (Sssssss), na jehož ukázku se můžete podívat.

Rubrika Videa, Zajímavosti