Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Tiger Claws II

Středa, 05 září, 2007 v 23:09. Autor ozzy666

Recenzí Tiger Claws II si svou premiéru na Pakárnách odbývá (dnes už 50letá!) Cynthia Rothrocková, oblíbená herečka 80. let, zlatého to věku "rodokapsových" kung-fu filmů. Sice s ní začínáme tak trochu odprostředka, protože jsem vynechali první díl, ale snad to nebude vadit. Číslo dvě je totiž téměř dokonalá přiblblost. Vedle světové mistryně v karate Rothrockové se v něm objeví padouch z Van Dammova Krvavého sportu Bolo Yeung.

Oceňuji, když režisér dokáže na začátku nastavit pravidla, a pak se jich (ať jsou jakkoli nesmyslná) důsledně držet. V tomto případě se důsledně drží jen jednoho pravidla: nejsou žádná pravidla. A skutečně to poctivě dodržuje. Ve filmu se může přihodit cokoli, a vůbec vám to nepřijde divné, stejně jako ve snu. Naopak, čím divnější situace scénárista prostřednictvím režiséra servíruje, tím máte lepší pocit. Vše je totálně nepředvídatelné a nedá se odhadnout, co se stane za 5 minut. Jediné, na co se můžete spolehnout je, že někoho kopnou do hlavy.

V prvním dílu jde o to, že v San Franciscu kdosi vraždí prastarým čínským stylem tygřích spárů a detektiv Rothrocková se svým parťákem pátrají, kdo. Nakonec se jim podaří polapit Bolo Yeunga a vsadit ho za katr. Ve druhém dílu ho z vězení někdo vysvobodí a znovu se po městě začnou objevovat mrtvoly rozpárané "tygřími spáry". Ten někdo, kdo Yeungovi pomohl na svobodu, je jeho mafiánský bratr, který, jak se později ukáže, chce otevřít časový portál do staré Číny, aby své vlasti prospěl moderními technologiemi (a asi i ovládl svět). Detektivové bratry vypátrají v tajných podzemních katakombách a věci se semelou tak, že jsou donuceni zúčastnit se turnaje v bojových uměních, který musí rituálu z nějakého důvodu předcházet. A až pak, může konečně dojít k rozuzlení celé zápletky.

Děj je příjemně zmotaný a současně je zpracován přímočaře, jednoduše a nenáročně na pozornost. Takže když budete paralelně s tímto filmem sledovat ještě jeden až dva podobně laděné, v pohodě to zvládnete. Tiger Claws II jsou průměrná oddechová záležitost, bez nároku na cokoli dalšího, a přesně to od nich dostanete.

rok: 1997
režie: J. Stephen Maunder (Tygří spáry, Tygří spáry III), hrají: Cynthia Rothrocková (Mise spravedlnosti, Karate tiger 2), Bolo Yeung (Krvavý sport), Jalal Merhi (Tygří spáry I–III)
imdb: www.imdb.com/title/tt0126698/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze