Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Karate tiger 4: Král kickboxerů (The King of the Kickboxers)

Středa, 12 září, 2007 v 23:52. Autor ozzy666

Karate Tiger 4 AKA No Retreat, No Surrender 4 nemá prakticky nic společného s mnou tolik oblíbeným prvním dílem Neustupuj, nevzdávej se! To ovšem kupodivu nevadí, protože legrace je v něm dost a dost, skoro na rozdávání. Už bombastický začátek dá jasně najevo, o co příštích 99 minut půjde. Málem jsem se z něj rozklepal blahem. Dalo by se dokonce říct, že ve své pokleslosti hraničí s genialitou. Otázkou je, co zbytek filmu...?

Buďte v klidu, i zbytek filmu je přiměřeně šílený, a tedy zábavný. Nedokážu si vysvětlit jak se hercům v některých scénách podařilo udržet vážný obličej. Ačkoli znám nadšence, kteří tyhle krvavé "komedie" o bojových sportech hltali – ne ze srandy, zcela seriozně: "tyvoe, ten to vůbec neumí, tyvoe, tohle by nestihl, tyvoe čtyři najednou, tyvoe Van Damme je lepší." No, byli jsme mladí, a pokud to někomu zůstalo do dnes, asi je šťastný. "Tyvoe, moje nunčaky jsou lepší než tvoje!"

Sean je se svým mladším bratrem Jakem v Thajsku, kde se účastní turnaje v (asi) kickboxu. Protože je jasně nejlepší, vyhraje. To se však nelíbí místnímu superbijci Khanovi, který nedokáže skousnout, že by si měl thajský titul odvézt Američan, a tak oba bratry na cestě domů překvapí a nešťastného Seana svým pověstným trojitým kopem zabije. Malý Jake mu za to přísahá pomstu.

Z malého Jakea vyroste velký newyorkský polda. Férový, ale zlobivý a nedisciplinovaný. Prostřednictvím Interpolu se k němu náhodou dostanou záběry, kde Khan v souboji zabíjí jiné chlápky. Jake ožije. Vypraví se do Thajska, země truchlivých vzpomínek, a vypátrá, že místní šéf podsvětí si vymyslel špinavou fintu: naláká nic netušící karatisty na kaskadérské kousky do fiktivního filmu, a během natáčení je pak Khan před kamerami umlátí k smrti. Jake má zálusk na Khana, ale ten je příliš dobrý na to, aby se mu náš hrdina mohl postavit bez přípravy. Musí nejprve projít školením u mástra, který Khana jednou téměř porazil. A v neposlední řadě je také třeba zachránit krasavici Molly, do níž se zamiloval.

Dost možná, že jsem v oboru nic šílenějšího neviděl (nepočítám-li čistě asijské filmy). Od "dětského" prvního dílu přibylo několikanásobné množství krve (asi tak o 20 kýblů) a nešetří se slovem "fuck". Děj je plynulý, bohužel se u mástra výrazně zpomalí, až téměř zastaví. Závěr nám tuto nepříjemně nudnou část vynahradí velkolepým soubojem v aréně v podobě ohromné bambusové klece, kde se borci pohybují po různých plošinách a vyhýbají se přiostřeným plaňkám. Khan v podání mistra v karate Billyho Blankse vypadá opravdu vražedně a navíc dělá do kamery neuvěřitelné psychoxichty. Zkrátka jasný pakárnový favorit.

rok: 1991
režie: Lucas Lowe (Karate tiger 3: Pokrevní bratři, Americký Shaolin), hrají: Loren Avedon (Karate Tiger 2–4, Tygří spáry 3), Billy Blanks (Lví srdce), Sherrie Roseová (Narkotika, Černý škorpión II)
imdb: www.imdb.com/title/tt0102217/
hodnocení: 1 pakár z 5

Rubrika Recenze