Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Déšť z pekla (Anna's Storm)

Středa, 03 říjen, 2007 v 23:27. Autor ozzy666

Sheree J. Wilson, hvězda seriálu Walker, Texas Ranger, letos pod vedením seriálového režiséra Kristoffera Taboriho natočila katastrofické televizní sci-fi Anna's Storm. Je to ten druh filmů, kde se tvůrci snaží nevybočit ze zaběhlých stereotypů, lidi moc nerozrušit, připomenout jim několik pěkných zásad spořádané americké rodiny, a že když se budeme mít rádi, všechno dobře dopadne. Hlavně se divák nesmí cítit nepříjemně. A protože je Lifetime ženský kanál, zaměřený na pořady s ženou – hrdinkou, je ústřední téma předem dané. (Námět k zamyšlení: spadá do této kategorie také Vetřelec?)

Anna Davenport-Baxterová (už samotné příjmení vyzařuje sílu, samostatnost a nezávislost) je starostkou malého městečka. Férovou, poctivou a ze všeho nejvíc jí leží na srdci blaho spoluobčanů. Prostě klasická starostka, jakých známe mraky. Krutý osud se s ní ovšem nemazlil. Několik let zpátky jí vzal synka a od té doby jsou vztahy v její rodině velmi napjaté. S pubertální dcerou si nerozumí a slabý manžel – lékař si klade za vinu, že nedokázal synka zachránit. Anna proto manažersky rozhodne, že se rodina z města, které dýchá tak bolestivými vzpomínkami, odstěhuje. Všichni se kroutí, ale nikdo si nedovolí matriarchátu otevřeně odporovat.

Než však Baxterovi stačí zvednout kotvy, přežene se nad městem meteoritický déšť. Je třeba zorganizovat ochranu, zajistit nouzový chod města, dodávku proudu do nemocnice, pomoc raněným a v neposlední řadě povzbudivými výkřiky dodávat obyvatelům odvahu. A to se mají brzy dozvědět, že se na ně řítí něco daleko většího než jen pár legračních meteorů. Mezní situace jako stvořená pro zásadní životní rozhodnutí. Manželka se pod vlivem událostí usmíří s dcerou, konečně se vyrovná se smrtí synka, manžel se přestane obviňovat a pozná, kde je jeho místo (vedle psa u kamen). A Anna vyhraje volby.

Anna's Storm je současný televizní střední proud. Ne moc drahý, ne moc levný. Nepředstavuje nic nepředvídatelného – je to řemeslo, které se nesnaží (proboha, jen to ne) překvapit, pouze chce divákovi (divačce) dodat to, co očekává a nač je zvyklý(á). Štáb bezpečně skóruje ze standardních situací. Ve filmu není nic, co bychom už mnohokrát neviděli jinde (neříkám, že líp) a nic, co bych osobně ještě vidět chtěl. A ke konci je to navíc kýč jak bič.

rok: 2007
režie: Kristoffer Tabori, hrají: Sheree J. Wilson (seriál Walker, Texas Ranger)
imdb: www.imdb.com/title/tt1029097/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze