Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Létající zabiják (The Flight of Fury)

Pondělí, 15 říjen, 2007 v 23:04. Autor ozzy666

Nemusíte být jaderný fyzik, abyste si všimli, že Seagalovy filmy z posledních let jsou jeden jako druhý. Mají stejně uniformní šablonu, jsou stejně špatné a stejně balkánské. V případě Létajícího zabijáka (v těch názvech je vážně nepřekonatelný), jsem si dělal jisté naděje, že by režisér Michael Keusch mohl nějak pozitivně ovlivnit výsledek, stejně, jako se mu to podařilo ve Stínech minulosti (Shadow Man). Marně. Je to jen další Seagalova břečka, u které si posté řeknete, že je to vážně naposledy, co se obtěžujete a věnujete mu svůj volný čas.

Létající zabiják je věrným remakem Neviditelného útočníka (Black Thunder) s Michaelem Dudikoffem. Dokonce si z něj tvůrci vypůjčili všechny drahé záběry – letecké souboje, výbuchy, vojenskou techniku – a "hrané" mezery vyplnili nově natočenými scénami. Ale ty jsou téměř v menšině, aby se ušetřilo. Proto máte pocit, že se celý film díváte jen na přelétávající letadla, pojíždějící letadla, tankující letadla, točící se radary a plující lodě. Seagal je na obrazovce sporadicky, zřejmě je pro něj natáčení namáhavé. V záběrech víceméně překáží, skoro se nepohybuje a zadýchává se i při mluvení.

Při cvičném letu nad územím Spojených států se náhle vypaří testovací pilot i s novým supertajným letadlem typu stealth. To je tak pokročilé, že dokáže být neviditelné nejen pro radary, ale i pro normální lidské oko. Dezertér se vynoří až v Afghánistánu (u Dudikoffa to byla Lybie), kde chce stroj prodat teroristům. Ti mají v úmyslu naložit do něj atomovou bombu a navštívit občany několika států, s jejichž názory tak docela nesouhlasí. Americké velení nemá čas na hrdinství a nasadí do akce agenta Seagala.

Létající zabiják je nudný. O stupínek nudnější než jeho předobraz Neviditelný útočník. Při jeho sledování sice nemáte pocit, jako byste se hrabali až u samého dna popelnice... ale zhruba někde uprostřed, kde je obsah plesnivý jen napůl a tedy pro někoho ještě poživatelný. Každopádně to není žádné velké pošušňání. A asi už nikdy nebude.

rok: 2007
režie: Michael Keusch (Stíny minulosti), hrají: Steven Seagal (Stíny minulosti, Vnitřní nepřítel, Černý úsvit, Žoldáci spravedlnosti)
imdb: www.imdb.com/title/tt0783518/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze