Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Neviditelný útočník (Black Thunder)

Středa, 10 říjen, 2007 v 22:35. Autor ozzy666

Neviditelný útočník patří k jedné z produkcí Rogera Cormana, v níž si na sklonku své kariéry zahrál Michael Dudikoff. V této reminiscenci starých dobrých akčáren z prostředí vojenských pilotů ho přišlo podpořit několik hereckých kolegů, jejichž tváře nám rozhodně nejsou neznámé. Pravidelným čtenářům Pakáren určitě neunikne především Richard Norton, aktivní účastník nekonečné řady "bezejmenných" karatistických béček. Stejně tak fanouškům seriálu JAG zase neujde impresivní vzhled Catherine Bellové.

S přihlédnutím k tradičně nízkému rozpočtu docela překvapí spousta přímo pro film pořízených, a tedy odjinud nevykradených leteckých soubojů. Nechybějí ani atraktivní záběry na leteckou techniku jako takovou. Corman je zřejmě s ozbrojenými složkami USA zadobře, a tak mu jdou na ruku. Ostatně netočí žádné pacifistické agitky a nedělá z vojáků Švejky. Teď už se však ponořme do světa správných chlapů, do boje proti terorismu, boje za vlast, do světa, kde kameraman nezná jiný záběr než polodetail.

Falešný pilot unese neviditelné letadlo do Lybie. Letadlo je nejen neviditelné pro radary, ale i pro lidské oko. Velení proto povolá Vincka Connorse (Dudikoffa), jako největšího prďáka, aby unesl letadlo zpět do Ameriky. Po zrychleném přesunu do Lybie záhy zjistí, že tamní teroristická vláda chce stroj použít jako jaderný bombardér proti svobodnému světu. Vincek si musí pospíšit, protože Američané hodlají v případě neúspěchu akce srovnat nepřátelskou základnu se zemí.

Vzhledem k nevalné kvalitě většiny Cormanových produkcí, je tato poměrně důstojným zástupcem žánru. O něco lepším než Seagalův remake Létající zabiják z roku 2007, který si navíc od svého vzoru půjčil kompletně všechny dražší záběry. Scénář je identický, režisér dokonce scénu po scéně pohodlně obkreslil. Pouze děj se neodehrává v Lybii, ale v dnes aktuálnějším Afghánistánu. I když je Dudikoffova verze lepší než Seagalova typická odpadovka, neznamená to, že je nadprůměrná nebo hodna zvýšené pozornosti. Nehledě k tomu, že seriálový režisér Rick Jacobson je docela slabý.

rok: 1998
režie: Rick Jacobson (Akční komando, Pomsta draka, seriály Xena, Pobřežní hlídka), hrají: Michael Dudikoff (Americký ninja, Řeka smrti), Catherine Bellová (JAG, Katastrofy), Richard Norton (CyberTracker, Gymkata, Osmiúhelník)
imdb: www.imdb.com/title/tt0118732/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze