Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Karate tiger 3: Pokrevní bratři (No Retreat, No Surrender 3: Blood Brothers)

Úterý, 20 listopad, 2007 v 22:17. Autor ozzy666

Hned zkraje je třeba podotknout, že třetí Karate tiger vůbec nesouvisí s oním slavným prvním dílem, v němž předvádí roznožky začínající Van Damme. Ostatně totéž lze říct o jakémkoli jiném dílu této populární série. Prostě je to ukázkový případ, jak chytře uvařit pět čajů z jednoho jediného sáčku. Ale protože sáček obsahuje čajovou směs té nejvybranější asijsko-americké kvality, je i pátý šálek pěkně silný, nemluvě o tom třetím...

Karate tiger 3 je šílený mix asijského filmu bez Asijců, zasazený do amerického prostředí, se všemi jeho stereotypy. Herci jsou asijsky afektovaní, koulejí očima, mrskají tělem, kmitají nohama, cení zuby, vtipkují a dělají neuvěřitelné kousky. A všechno hrozně rychle. Aby toho nebylo málo, akční scény jsou mírně zrychlené, takže to celé vypadá jako moderní groteska.

Otec bratrů Willa a Caseyho Alexanderových je agent CIA na penzi. Celý život stavěl pevnou hráz proti rozpínavému komunismu, a teď si užívá zaslouženého odpočinku. Jednoho dne ho navštíví bývalí kolegové a varují ho, že nepřátelé z Východu, kterým ve službě tak vydatně zatápěl, mu jeho činy nezapomněli a chtějí se pomstít. Starý Alexander je zvyklý vysmívat se nebezpečí, ale to se mu tentokrát nevyplatí a padouši ho zabijou. Jeden z nich totiž umí mimořádně dobře házet šipky.

Alexandrovi synové mají v očích krev a začnou usilovně pátrat po vrahovi. Nejprve každý na vlastní pěst, protože mladý a neklidný Will vyčítá staršímu a úspěšnějšímu Caseymu, že ho měl otec radši a on, jako odstrkované dítě, musel žít v jeho stínu. Nakonec dojde k vítanému usmíření a oba mstitelé se utkají nejen se zabijákem, mistrně ovládajícím karate, a i s krysou, která úkladnou vraždu objednala.

Děj je dětsky jednoduchý, nekomplikovaný a příjemně úsměvný. Tempo rozhodně není pomalé, ale lepší švih by filmu neuškodil... i lepší zápletka. Jinak se jedná o standardně pokleslou a nadstandardně nenáročnou podívanou.

rok: 1990
režie: Lucas Lowe (Karate tiger 4: Král kickboxerů), hrají: Loren Avedon (Karate Tiger 2–4, Tygří spáry 3), Keith Vitali (Ninjova pomsta, American Kickboxer)
imdb: www.imdb.com/title/tt0100266/
hodnocení: 2 pakáry z 5

Rubrika Recenze