Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Torus (Epoch: Evolution)

Úterý, 18 prosinec, 2007 v 1:10. Autor ozzy666

Torus je smutným pokračováním povedeného sci-fi Taurus (Epoch). Pro lidské pokolení a vesmír kolem nás, by nepochybně bylo lepší, kdyby nikdy nevzniklo. Taurus však byl při své televizní premiéře tak úspěšný, že se Sci-fi Channel – celkem rozumně – rozhodl natočit druhý díl. Bohužel se realizace dostala do pracek ukázkovým neumětelům, kteří s podporou bulharského štábu splácali něco, co nemá hlavu ani patu. Něco, co by se suverénně dalo nazvat pakárnou.

Z prvního dílu víme, že v Bhútánu ze země znenadání vyrostl obrovský kamenný monolit, který dokázal léčit a vracet život. Zájem o něj měli Američané a Číňani, a málem mezi nimi došlo k ozbrojenému střetnutí. Do toho se zamotali vědec Mason Rand (David Keith) a vědkyně KC. Prožili blízké setkání třetího druhu a společně zachránili svět před zničením.

Druhý díl se odehrává o několik let později. Členové fanatické náboženské sekty Genesis pronásledují ty, kteří měli s mimozemským útvarem něco společného. Masonova manželka KC je zavražděna a on sám je se synkem na útěku. Mezitím Čína z nějakého důvodu sestřelí rusko-americký satelit, a ti jí na oplátku sejmou dvě stíhačky a ponorku. I když to z vnějšku vypadá jako začátek III. světové války, žádná z velmocí se tím kupodivu příliš nestresuje. Svět obrací pozornost na dva zbrusu nové monolity, které se objevily ve Francii a v Rusku. A co je nejhorší, vše nasvědčuje tomu, že druhý monolit je „zlý“. Skrývajícího se Masona kontaktuje vládní zmocněnec Ferguson (Billy Dee Williams) a žádá ho o pomoc...

Torus je naprosto pitomý a je pravým opakem svého předchůdce. Je natočen v úplně jiném duchu a působí nevěrohodně jak příběhem, tak zpracováním. Přesto, že se odehrává v Evropě, Asii i Americe, všechny lokace v sobě nezapřou oprýskané, ponuré a šedé Bulharsko. Korunu všemu nasazuje dementní režisér, jehož nápady hravě zastiňují odvážné vize samotného Uwe Bolla.

rok: 2003
režie: Ian Watson (seriál Farscape), hrají: David Keith (Žhářka, Bestie, Taurus, seriál Každý den v akci), Angel Boris Reedová (Boa vs. Python, Warlock 3), Billy Dee Williams (Star Wars V, VI, Billie zpívá blues, Alien Intruder)
imdb: www.imdb.com/title/tt0374286/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze