Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Prisoners of the Lost Universe

Pondělí, 24 prosinec, 2007 v 21:23. Autor ozzy666

Vězni ztraceného vesmíru jsou britským příspěvkem do řady nenáročných filmečků o cestování mezi dimenzemi. Jeho autorem je režisér Terry Marcel, jenž – mohu-li to tak říct – vešel ve známost svým ultra-levným lesním fantasy Hawk the Slayer. Tentokrát propůjčil svůj um docela příjemné hříčce, která těží z poměrně dobrého obsazení: Richard Hatch si zahrál jednu z hlavních rolí v seriálu Battlestar Galactica (jak v tom originálním, tak v tom novém), Kay Lenzová zaujala v Eastwoodově dramatu Breezy nebo hororu Dům a konečně veterán John Saxon má zářez z Noční můry v Elm Street nebo Elektrického jezdce.

Novinářka Carrie (Lenzová) se vypraví za šíleným vědcem, aby si prohlédla jeho vynález. Cestou za volantem trochu lelkuje a zaviní drobnou autonehodu s odborníkem na bojová umění Danem (Hatch), přičemž mu nechtěně rozláme tyče na kendo. Nakonec ale šťastně dorazí k šílenému vědci do jeho domácí laboratoře na kraji L. A. Tam se od Dr. Hartmanna dozví, že sestrojil zařízení, které dokáže přenášet předměty do jiných dimenzí. Protože v Kalifornii není nouze o zemětřesení, při jednom takovém otřesu země se nešťastnou náhodou přenese do jiné dimenze i sám vědec. Zmatená Carrie běží hledat pomoc, kterou nakonec nalezne u nedůvěřivého Dana. Bohužel i oba naši zachránci se nešikovně připletou pod paprsek přístroje a nedobrovolně následují Dr. Hartmana kamsi do neznáma.

Po "přistání" se paralelní dimenze jeví nehostinně. Vládne v ní chlápek s bambitkami (Saxon) a žije v ní spousta podivných existencí. Carrie s Danem se musejí pokusit najít ztraceného vědce, aby jim pomohl dostat se zpět. To ovšem nevědí, jaké překvapení je čeká...

Celý film se nese ve stylu žádná křeč. Ústřední dvojice je nadprůměrně sympatická, občas i vtipná a funguje mezi nimi dokonalá chemie. Děj je dobrodružný, postupně přejde v jakousi skorofantasy á la Ztracený svět a – jaksi mimo první plán – dojde i na karate a kendo. Výprava působí krajně úsporně, ale protože se film odehrává hlavně na pláních a na mezích, případně v lese a v jeskyni, neobtěžuje to. Prostě takové nenáročné a vcelku úsměvné rodokapsové pokoukání.

rok: 1983
režie: Terry Marcel (Hawk the Slayer), hrají: Richard Hatch (Battlestar Galactica), Kay Lenzová (Breezy, Dům), John Saxon (Noční můra v Elm Street nebo Elektrický jezdec)
imdb: www.imdb.com/title/tt0086141/
hodnocení: 2 pakáry z 5

Rubrika Recenze